14.3 C
Vranje
subota, 24 septembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoSem Fabrici u Vranju

Sem Fabrici u Vranju

U okviru posete jugu Srbije, šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici  sastao se danas sa gradonačelnikom Vranja dr Slobodanom Milenkovićem i obišao novoizgrađeni Hirurški blok.

U gradskoj upravi priređen je prijem za šefa Delegacije Evropske unije Ambasadora Sema Febricija i tom prilikom vođeni su razgovori o kapitalnim projektima, koji se realizuju u Vranju uz podršku Evropske unije.

Evropska unija pružila nam je veliku podršku i za infrastrukturno uređenje Slobodne zone, ali i za sprovođenje drugih projekata, koji za cilj imaju poboljšanje uslova života naših građana  –  rekao je  gradonačelnik  Milenković.

Do sada je Evopska unija uložila 1,7 miliona evra u projekte u Vranju, od čega je 1,3 miliona investirano u infrastrukturne. Projekat opremanja zone Bunuševac je prepoznat kao primer privlačenja investicija.

Sem Fabrici je zatim obišao novoizgrađeni Hirurški blok u koji je evropska unija uložila 2,8 miliona evra.

Ovaj projekat je bio zaista dragocen imajući u vidu činjenicu da Vranje predstavlja regionalni zdravstveni centar koji opslužuje oko 250.000 stanovnika. Srećan sam što možemo da nastavimo zajedničku plodotvornu saradnju, tako da je EU izdvojila sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije kako bi se i ostatak bolnice uveo u 21. vek –  rekao je Fabrici.

EU je rekao da će nastaviti da pomagaže ovom delu Srbije, ne samo kroz infrastrukturne projekte, već i putem finansiranja projekata malih i srednjih preduzeća .

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...

Mladić iz Vranja uboden nožem u lokalnom kafiću

U sredu Dan žalosti u Vladičinom Hanu