NaslovnaVestiDruštvoStefan Stojanović Sleš: Mural koji je teško raditi

Stefan Stojanović Sleš: Mural koji je teško raditi

Murali na kojima radi Stefan Stojanović Sleš su prepoznatljivi, jer on je davno postavio visoke standarde u ovom može se slobodno reći savremenom umetničkom pravcu. Ipak, pred njim je zadatak koji mu je najteže pao.

U haustoru kod Novogradnje u završnoj fazi je mural posvećen Ognjenu Trajkoviću nedavno stradalom desetaru iz Vranja koji je izgubio život u padobranskoj nesreći u 21. godini života.

Ognjen je bio Slešov prijatelj, čuli su se samo dan pre pogibije i mladom umetniku je ovo način da svoju tugu pretoči u mural.

Preteško mi je. Ovo ja najmanje od onoga što bih želeo, ali šta je tu je. Dan pre pogibije smo se čuli i dogovarali neki izlet i onda ta strašna vest – kaže Sleš za VOM.

Porodica je od prvog trenutka bila inicijator da mural bude izrađen. Podsećamo dvadesetjednogodišnji desetar Ognjen Trajković iz Vranja poginuo 21. aprila oko 16:30 prilikom izvođenja padobranskog skoka, a bio je na dužnosti padobranca u 3. padobranskoj četi 63. padobranske brigade u Nišu.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dušan Popović  (1928 – 2021)

Dugogodišnji radnik Biblioteke „Bora Stanković“, knjižničar i upravnik, Dušan Popović,  preminuo je  juče u Vranju, posle kraće bolesti u svojoj 93. godini. Kao bibliotečki radnik...

Snimao kuću bivšeg policijskog inspektora

IN MEMORIAM: Dragan Stojanović