8.3 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoStefan Stojanović Sleš: Mural koji je teško raditi

Stefan Stojanović Sleš: Mural koji je teško raditi

Murali na kojima radi Stefan Stojanović Sleš su prepoznatljivi, jer on je davno postavio visoke standarde u ovom može se slobodno reći savremenom umetničkom pravcu. Ipak, pred njim je zadatak koji mu je najteže pao.

U haustoru kod Novogradnje u završnoj fazi je mural posvećen Ognjenu Trajkoviću nedavno stradalom desetaru iz Vranja koji je izgubio život u padobranskoj nesreći u 21. godini života.

Ognjen je bio Slešov prijatelj, čuli su se samo dan pre pogibije i mladom umetniku je ovo način da svoju tugu pretoči u mural.

Preteško mi je. Ovo ja najmanje od onoga što bih želeo, ali šta je tu je. Dan pre pogibije smo se čuli i dogovarali neki izlet i onda ta strašna vest – kaže Sleš za VOM.

Porodica je od prvog trenutka bila inicijator da mural bude izrađen. Podsećamo dvadesetjednogodišnji desetar Ognjen Trajković iz Vranja poginuo 21. aprila oko 16:30 prilikom izvođenja padobranskog skoka, a bio je na dužnosti padobranca u 3. padobranskoj četi 63. padobranske brigade u Nišu.

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru