6.2 C
Vranje
utorak, 26 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoSvako selo želelo ulicu "Patrijarha Pavla"

Svako selo želelo ulicu „Patrijarha Pavla“

Na jučerašnjem zasedanju Skupštine grada odbornici su usvojili Predlog Odluke o utvrđivanju naziva ulica, trgova i zaseoka, tako da će nazive dobiti 1.154 ulice, kao i zaseoci u svim naseljenim mestima na teritoriji grada Vranja.

Kako za VOM pojašnjava Miroslav Nikolić šef odseka za poslove sa Mesnim zajednicama u Gradskoj upravi, reč je o do sada neimenovanim teritorijama, a ono što posebno naglašava je da građani neće imati trošak oko promene adrese u ličnim dokumentima, jer će te troškove snositi država.

Reč je o poslu koji smo počeli da radimo 2018. godine, a sada ga praktično privodimo kraju. Stizali su predlozi Komisiji od strane mesnih zajednica, ali gde nije bilo predloga komisija je sama davala nazive. Zanimljivo je da je gotovo svako selo želelo da ima ulicu „Patrijarha Pavla“ – kaže Nikolić.

Imena se mogu svrstati u tri grupe. Prvu čine značajne ličnosti iz svih istorijskih perioda. Drugu grupu čine javne ličnosti književni stvaraoci, glumci, muzičari, slikari dok su u trećoj grupi znameniti Vranjanci. Zanimljivo je da su imena ulica dobili i novinari Dušan Dude Đorđević  i Miodrag Mile Pešić.

Ovim će se rešiti ni malo naivan problem. Ilustracije u gradu imamo veliko naselje Palestina koje je imalo samo dve imenovane ulice. Zamislite koji je to problem za Hitnu poštu, vatrogasce, taksiste ili poštare – kaže Nikolić.

Podsećamo da je projektom „Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji“ koji je pokrenula i realizuje Vlada Republike Srbije sa svim relevantnim ministarstvima i organizacijama, predviđeno kreiranje zvanične baze podataka adresnog registra u cilјu lakšeg i efikasnijeg korišćenja iste od strane državnih institucija. Odluka je pripremlјena na osnovu elaborata uličnih sistema svih naselјenih mesta na teritoriji grada Vranja koji je uradio Republički geodetski zavod, predloga mesnih zajednica i predloga Radne grupe.

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...