Naslovna Vesti Društvo U vranjskom Porodilištu tokom vikenda rođeno pet beba

U vranjskom Porodilištu tokom vikenda rođeno pet beba

U vranjskom Porodilištu tokom vikenda rođeno je pet beba potvrdila je za VOM PR vranjskog Zdravstvenog centra Beba Kanački. Rođena je jedna devojčica i četiri dečaka.

Od početka pandemije u vranjskom Porodilištu rođeno je blizu hilјadu beba, koje su svojevrsni pokazatelј da uprkos brojnim nedaćama sa kojima se svet bori zbog koronavirusa život i dalјe teče. Načelnica ove Službe dr Gordana Đorđević kaže da svakodnevno brojne žene iz Pčinjskog okruga zagrle tek rođenu bebu, ali da nije jednostavno raditi u ovim uslovima.

Korona je postala sastavni deo naših života, a porođaji u skafanderima gotovo svakodnevnica. Sve je teže uraditi trijažu. Narošito u ovom novom talasu, žene su negativne u trenutku prijema a onda se kasnije ispostavi da su pozitivne. Ipak, Porodilište je mesto radosti u bolničkim usllovima i ništa ne može zaustaviti život – kaže dr Đorđević.

Od 16. marta do 21. novembra u vranjskom Porodilištu rođeno je 967 beba. Od toga broja bilo je šest porođaja u Kovid porodilištu.Samo u novembru rođeno je čak 87 beba.

Buy Me A Coffee

Must Read

Vodogradnja donirala vrednu medicinsku opremu

Preduzeće "Vodogradnja" iz Vranja donirala je Zdravstvenom centru, medicinsku opremu u vrednosti od pola miliona dinara. Donacija se ogleda u 4 sedeća i 5 ležeća...
Viši sud Vranje

Jugetovom ubici trideset godina zatvora

Od 206 uzoraka iz Pčinjskog okruga još 44 je pozitivno.

Počinje isplata naknade nezaposlenim licima