9.3 C
Vranje
subota, 16 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoUčenici surduličke škole dobili učionicu na otvorenom

Učenici surduličke škole dobili učionicu na otvorenom

Učenici Osnovne škole ,,Vuk Karadžić“ u Surdulici  prvi su okrugu dobili dobili šarenu letnju učionicu, na otvorenom.  S obzirpm na vremenske prilike, početak rada u ovoj učionici je malo kasnio pa je ona zvanično otvorena 8. juna,  a čast da prvi sede u klupama ove neobične učionice imali su učenici osmog razreda. Oni će je koristiti za časove pripremne nastave, onda kada vreme dozvoli,ali i za odmore u dvorištu.

Ideja za učionicu na otvorenom došla je od direktorke škole Dragane Nešić, koja kaže da ideja  postoji još od marta, ali nam korona i kiša nisu dozvolile da se odmah realizuje.

Prva zamisao je bila da to budu improvizovane stolice  na zelenoj površini smeštene u nekoj vrsti letnjikovca. Međutim, kako smo dobili donaciju od firme ,,Knauf insulation“ u vidu paleta, pomoćnik direktora Nenad Đorđević je dao predlog da to budu klupe. Veliku pomoć u pravlјenju klupa Nenadu su pružili učitelјi Jugoslav i Siniša Milenković, pedagoški asistent Dejan Jakupović, pomoćni radnik Aleksandar Stanković i nastavnik Negovan Vučković. Akciji farbanja priklјučilo se i nekoliko osmaka – nabraja direktorka Nešić.

Letnja učionica je na raspolaganju svim učenicima škole, a posebno su joj se obradovali najmlađi učenici. Za potrebe nastave postavlјa se i školska tabla, a sve to se uveče unosi u hol škole.

Očekuje se da svoju punu ulogu učionica dobije od septembra kada topli dani mame đake da što više vremena provode napolјu.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

„Hronika jedne nostalgije“ nova knjiga Branke Marković

Iz štampe je juče izašla nova knjiga proze Vranjanke Branke Marković, pod nazivom "Hronika jedne nostalgije". Knjiga priča koje je spisateljica posvetila Vranju i Vranjancima,...

Provera antitela uz uput od izabranog lekara

Izdaje se lokal u Vranju

Za „ČUDA“ nikad nije kasno