NaslovnaVestiDruštvoUčenici surduličke škole dobili učionicu na otvorenom

Učenici surduličke škole dobili učionicu na otvorenom

Učenici Osnovne škole ,,Vuk Karadžić“ u Surdulici  prvi su okrugu dobili dobili šarenu letnju učionicu, na otvorenom.  S obzirpm na vremenske prilike, početak rada u ovoj učionici je malo kasnio pa je ona zvanično otvorena 8. juna,  a čast da prvi sede u klupama ove neobične učionice imali su učenici osmog razreda. Oni će je koristiti za časove pripremne nastave, onda kada vreme dozvoli,ali i za odmore u dvorištu.

Ideja za učionicu na otvorenom došla je od direktorke škole Dragane Nešić, koja kaže da ideja  postoji još od marta, ali nam korona i kiša nisu dozvolile da se odmah realizuje.

Prva zamisao je bila da to budu improvizovane stolice  na zelenoj površini smeštene u nekoj vrsti letnjikovca. Međutim, kako smo dobili donaciju od firme ,,Knauf insulation“ u vidu paleta, pomoćnik direktora Nenad Đorđević je dao predlog da to budu klupe. Veliku pomoć u pravlјenju klupa Nenadu su pružili učitelјi Jugoslav i Siniša Milenković, pedagoški asistent Dejan Jakupović, pomoćni radnik Aleksandar Stanković i nastavnik Negovan Vučković. Akciji farbanja priklјučilo se i nekoliko osmaka – nabraja direktorka Nešić.

Letnja učionica je na raspolaganju svim učenicima škole, a posebno su joj se obradovali najmlađi učenici. Za potrebe nastave postavlјa se i školska tabla, a sve to se uveče unosi u hol škole.

Očekuje se da svoju punu ulogu učionica dobije od septembra kada topli dani mame đake da što više vremena provode napolјu.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

ANA BRNABIĆ: Geox ima ogromne probleme, ali nemam konkretnu informaciju da...

Premijerka Ana Brnabić na kraju svoje dvodnevne posete Pčinjskom okrugu odgovarajući na pitanje novinara našeg portala dotakla se i teme Geoxa, ali ne dajući...

Noćno kupanje na bazenu „Jumka“

Vranjska Banja

Vranjska Banja dobija petlju

Novi investitor umesto Geoxa ili pogon Teklasa?