11.8 C
Vranje
petak, 22 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoVeliki Humanitarni bazar "Za Danicu"

Veliki Humanitarni bazar „Za Danicu“

U subotu 7. avgusta na platou ispred robne kuće biće upriličen veliki Humanitarni bazar, na kome će biti prikupljana sredstva za lečenje mlade Vranjanke Danice Janjić.

Udruženje „Roditeljstvo plus“ okupilo je brojne ljude dobre volje koji će na bazaru ponuditi svoju robu i usluge, a sav novac ide za lečenje Vranjanke Danice.

Svi koji žele mogu kupiti neki od proizvoda ili prosto donirati novac, u subotu vremenskom periodu od 9  do 21.

Posebna poslastivca ovog događaja je koncert mlade muzičke zzvezde Ognjena Čvorovića koji će nastupiti od 18 do 20 sati, na zadovoljstvo publike, ali i same Danice koja voli da ga sluša.

Danica je rođena 04.11.2004. godine. Do svoje dvanaeste godine bila je sasvim normalno dete, koje je uživalo u igri sa svojim vršnjacima. 2016. godine se sve srušilo. Danici je dijagnostikovan tumor kičmene moždine i celokupan život do tada se promenio.

Usledila je operacija u Kliničkom centru u Beogradu. Na sreću, patohistološki nalaz je pokazao da je uklonjeni tumor bio dobroćudan i da par meseci nakon operacije treba da ode na rehabilitaciju u Banju Koviljaču, gde će stati na svoje noge i prohodati.

Sve je ukazivalo na oporavak koji ide u dobrom smeru, međutim, polovinom 2017. godine situacija se pogoršala i Danica je bila prinuđena da koristi invalidska kolica. Tuđa pomoć je bila neophodna. Usledile su mnogobrojne rehabilitacije u Banji Koviljači, Seltersu i mnogim drugim centrima. Lečila se i u Klinici za rehabilitaciju Dr Miroslav Zotović u Beogradu.

U celoj situaciji Danica se pokazala kao izuzetno jaka i uporna devojčica koja ne skida osmeh sa lica i hrabro se bori svakim danom. Naporno vežba svaki dan kako bi ponovo stala na svoje noge.

Prema rečima neurohirurga koji na osnovu snimaka magnetne rezonance prati Daničino zdravstveno  stanje  vidljivi su pozitivni pomaci koji ulivaju nadu. Sledeći korak koji treba uraditi jeste, problem koji Danica ima sa posledičnom skoliozom kičme koja joj pravi dodatne probleme u držanju tela i otežava protok likvora unutar kanala kičmene moždine.

Danici su sredstva potrebna za lečenje, operativne zahvate, specijalističke preglede, rehabilitaciju neurorobotikom, za medicinsku opremu kao i za putne troškove i smeštaj.

Pomozimo ovoj devojčici da ponovo napravi korak i ostvari najveću pobedu u svom životu!

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...

SPS u Vranju obeležava 31 godinu postojanja