8.3 C
Vranje
petak, 9 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoVranjanac trči od Niša do Atine kako bi pomogao bolesnoj devojčici

Vranjanac trči od Niša do Atine kako bi pomogao bolesnoj devojčici

Vranjanac Marko Nikolić (31) fitnes stručnjak i motivacioni govornik koji živi i radi u Nišu, trčaće od Niša do Atine, kako bi apelovao na ljude da pomognu da se skupi oko 50.000 evra za lečenje jednogodišnje Teodore Cvetanović koja boluje od autoimune bolesti HLH.

Relaciju dugu 1000 kilometara, nazvao je “Trka nade”, jer veruje da će prikupiti novac za lečenje devojčice kojoj je hitno potrebna transplatacija koštane srži u Bolonji.

Hteo sam da testiram sebe i vidim koliko sam psihički jak. Ujedno sam hteo da trku posvetim nekom i odlučio da trčim za Teodoru. Beba ima samo godinu dana i prima hemioterapiju već godinu dana, koja je održava u životu. Iako humanitarna akcija traje, nisu sakupili nimalo novčanih sredstava – objašnjava Marko.

Plan mu je, kako kaže, da svakog dana pretrči preko 40 kilometara, ali da bi mogao da povede i svoj tim potrebna mu je pomoć sponzora.

Veliki je rizik ali ja želim da pokažem da je sve moguće i da svi treba da se okrenemo pravim vrednostima  – naglašava ovaj fitnes stručnjak.

Cilj mu je da se popne na Akropolj i veruje da može da istraje u svojoj nameri, a o svom putu redovno će izveštavati svoje pratioce na Instagramu i svom Facebook profilu.

Oni koji žele da pomognu Teodori mogu da upišu 494 i pošalju SMS na 3030. Takođe, mogu da uplate pare i na račune:

Dinarski: 160-503248-40;

Devizni: 00-540-0002662.2;

IBAN broj: RS35160005400002662262.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru