10.3 C
Vranje
ponedeljak, 5 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoVranjanci dali pedalu raku

Vranjanci dali pedalu raku

U Gradskom parku u Vranju održana je manifestacija ,,Daj pedalu raku”, koja se organizuje u 30 gradova u Srbiji, kao i u Hrvatskoj i Sloveniji, u znak podrške ženama obolelim od karcinoma dojke. U ime gradskog rukovodstva obratila se zamenica gradonačelnika Zorica Jović, koja je tom prilikom istakla da je ovo treća godina zaredom kako grad Vranje učestvuje u akciji.

Drago mi je da i pored kiše vidim ovoliki broj vas koji ste došli da pružite podršku svima koji se bore protiv karcinoma. Svako od nas je bio u prilici da se na neki način susretne sa ovom opakom bolešću. Zato još jednom ponavljam da preventiva čuva glavu i molim, majke, bake,sestre, ćerke, žene i, naravno, muškarce: nađite vremena i idite na jedan preventivni pregled koji će vam sačuvati glavu. A lokalna samouprava biće uvek tu za maksimalnu podršku, kako Zdravstvenom centru, tako i svim građanima koji se suočavaju sa bilo kojim zdravstvenim prblemom – rekla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Ona je podsetila i na lik i delo pokojnog dr Vukašina Antića koji je ostavio neizbrisiv trag u borbi protiv raka dojke. Na skupu je govorio i dr Saša Đorđević, direktor ZC Vranje, koji je naglasio da je preventiva u borbi protiv svih bolesti najvažnija, a posebno kada je u pitanju kancer dojke.

Ako se pacijent javi na vereme procenat izlečenja je stoprocentni’’, istakao je dr Đorđević. On je najavio i uskoro stavljanje u rad novog mamografa, nakon osam godina ispadanja iz skrininga, tako da će pacijentkinje u Vranju do preventivnih pregleda dolaziti mnogo brže. Nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja naših pacijenata, da ćemo pravovremeno pomoći i da ćemo što više pacijenata izlečiti, kao i da ćemo sa novim skrining programom dati veliki doprinos zdravlju – naglasio je dr Đorđević.

Potom je simboličnom vožnjom bicikla stazama Gradskog parka pružena podrška svim ženama koje se suočavaju sa rakom dojke. Manifestaciju ,,Daj pedalu raku 2022” organizuje Ženski centar ,,Milica” iz Vrnjačke Banje, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

Oduzeta veća količina rezanog duvana

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru