24.9 C
Vranje
petak, 30 septembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoZdravstvena stanica “Vlase” obeležila 55 godina postojanja

Zdravstvena stanica “Vlase” obeležila 55 godina postojanja

Zdravstvena stanica Vlase  obeležila je veliki jubilej,55 godina rada. Deo menadžmenta Zdravstvenog centra posetio je danas ovu stanicu kojoj se leče pacijenti 22 sela Poljanice.

Upravnica Bolnice dr Nataša Stoilković kaže da uprkos tome što se dosta ulaže u zdravstveni sistem i što je u Vranju u toku izgradnja Bolnice, ne smeju biti zapostavljene ni ambulante kakva je ova u selu Vlase, jer svaki pacijent ima pravo na zdravstvenu negu, a medicinarima u ovakvim krajevima su svakog trenutka dostupni svojim komšijama, prijateljima i rođacima.

Ambulanta u selu Vlase počela sa radom 1. septembra 1967. godine. Godišnje se u ovoj ambulanti obavi se oko 15.000 pregleda.

Radi jedan lekar, dve medicinske sestre, pacijentima je na raspolaganju laboratorija, patronaža, apoteka, a ambulanta poseduje i neophodno terensko vozilo, za uslove rada u ovom planinskom kraju.

N.C.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć