10.3 C
Vranje
ponedeljak, 5 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvo"Zmajevci" ponovo u školskim klupama u matičnoj školi

„Zmajevci“ ponovo u školskim klupama u matičnoj školi

Učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ od danas  su ponovo u matičnoj školi koja je nakon rekonstrukcije ponela epitet savremene i vrhunski opremljene obrazovne ustanove.

Direktorka škole, Milena Marinković, zahvalila se u ime učenika, zaposlenih i roditelja nadležnom Ministarstvu koje je omogućilo da se planovi škole, nakon deset godina, na kraju i ostvare. Ona se zahvalila i lokalnoj samoupravi jer su završetkom radova stvoreni najbolji mogući i bezbedni uslovi za učenje, rast i razvoj.

Predstavnica Jedinice za upravljanje projektima Ministarstva prosvete i bivša učenica Zmajeve škole, Jelena Tomić, rekla je da je „velika čast što je danas ovde i što je velikim trudom škola dobila ne samo lepši izgled, već i bolje uslove za rad i učenje“.

Zamenica gradonačelnika, Zorica Jović,  podsetila je na obiman posao koji je počeo još u februaru.

Od februara meseca su počeli komplikovaniji i obimniji radovi u vidu zamene elektro instalacija, prvi put nakon 60 godina, odnosno nakon izgradnje same škole. Zamenjen je i deo krova, završeno unutrašnje uređenje učionica i još mnogo pratećih radova. Trebalo je i rešiti brojne probleme oko projektno tehničke dokumentacije i usaglasiti je sa propisima relevantnih ustanova i organizacija koje su pratile realizaciju radova. Međutim, zajedničkim radom, uspeli smo da ovaj deo rekonstrukcije škole privedemo kraju. Još jednom hvala svima na strpljenju – rekla je zamenica Jović.

Zgrada je rekonstruisana sredstvima Grada Vranja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Lokalna samouprava je iz gradskog budžeta izdvojila 17 miliona dinara, a Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 14 miliona dinara.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

Oduzeta veća količina rezanog duvana

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru