14.3 C
Vranje
subota, 24 septembra, 2022
NaslovnaVestiHronikaDirektor "Vodogradnje" uhapšen zbog davanja mita

Direktor „Vodogradnje“ uhapšen zbog davanja mita

Zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina uticajem, u vezi sa izgradnjom jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti, uhapšeni su zamenik generalnog direktora Instituta CIP V.S. i još četiri osobe, među kojima i Vranjanac M.M. vlasnik “Vodogradnje”.

Na sajtu Višeg javnog tužilaštva u Nišu saopšteno je da su uhapšeni V.S. iz Beograda, zamenik generalnog direktora „Saobraćajnog instituta CIP“ iz Beograda; N.R. iz Beograda, predstavnik  „Saobraćajnog instituta CIP“ iz Beograda, kao nadzornog organa za više projekata koji se finansiraju iz budžeta R. Srbije a odnose se na izgradu tzv. „jeftinih stanova“ za pripadnike službi bezbednosti; M.K. iz Beograda, službenik „Saobraćajnog instituta CIP“ iz Beograda,  kao i M.M. iz Vranja, vlasnik preduzeća „Vodogradnja“ zbog krivičnog dela trgovina uticajem.

Uhapšen je i O.M. iz Beograda, direktor ogranka kompanije „Tasjapi“ u Srbiji, primanja mita u obavlјanju priveredne delatnosti.

Na osnovu operativnih saznanja i dokaza prikuplјenih u predistražnom postupku, utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su V.S., N.R., M.K. i . O.M., zahtevali od  M.M., kao vlasnika preduzeća „Vodogradnja“, novčani iznos od 20.000 eura, kako bi njegovom preduzeću obezbedili poziciju podizvođača u obavlјanju zemlјanih radova i snabdevanja betonom u projektu izgradnje jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Zbog toga je glavni izvođač tzv. „grubih radova“, tursko preduzeće „Tasjapi“, zaklјučilo ugovor sa preduzećem „Vodogradnja“ kao podizvođačem, iako je drugo preduzeće dalo povolјniju ponudu za snabdevanje betonom.

Takođe, osumnjičeni V.S., N.R. i M.K. su kao odgovorna lica „Saobraćajnog instituta CIP“, koje po osnovu ugovora, u ime R. Srbije obavlјa poslove nadzora na navedenim gradilištima, od osumnjičenog M.M., zahtevali navedeni novčani iznos kako bi uticali na druga službena lica ovog instituta da tokom vršenja nadzora na terenu, ne evidentiraju eventualne propuste u pogledu kvaliteta betona koji se isporučuje i kvaliteta izvedenih radova.

U skladu sa dogovorom, osumnjičeni M.M. je dana 28.02.2019. godine, u popodnevnim časovima, predao osumnjičenom N.R. deo novčanog iznosa, odnosno 10.000,00 eura, koji novac je pronađen kasnijim pretresom njegovih ličnih stvari.

 Prema osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, u kom roku će ih saslušati postupajući zamenik Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije u Nišu.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...

Mladić iz Vranja uboden nožem u lokalnom kafiću

U sredu Dan žalosti u Vladičinom Hanu