13.7 C
Vranje
sreda, 5 oktobra, 2022
NaslovnaVestiHronikaPodrška Kantaru stiže iz Udruženja paraplegičara

Podrška Kantaru stiže iz Udruženja paraplegičara

Udruženje osoba sa paraplegijom koje je osnovano radi pobolјšanja uslova i prava osoba sa ovom vrstom invaliditeta, koje na teritoriji Pčinjskog okruga imamo 84 članova, a jedan od njih je i Dejan Nikolić Kantar, oglasilo se jutros saopštenjem za javnost.

Saopštenje prenosimo u celini:

Nikolić je naš prijatelј i drug, porodičan čovek i privrednik koji je aktivan u radu Udruženja i ima veliki doprinos i zalaganje za pobolјšanje uslova života osoba sa invaliditetom. Imajući u vidu da se poslednjih meseci protiv njega vodi postupak za koji smatramo da je neosnovan, nepravedan i zasnovan na sumnjivim dokazima, svi članovi Udruženja, pružamo podršku Nikoliću. S obzirom da će suđenje biti javno, od suda ćemo zahtevati da nam se dozvoli prisustvo na sudskom procesu protiv Nikolića koji će se 16.08.2022. u 10 časova održati u Osnovnom sudu u Vranju, kako bismo ispratili tok sudskog procesa i uverili se u ispravnost i objektivnost suda. Postupak koji se vodi protiv Nikolić Dejana, smatramo da od samog početka obiluje brojnim procesnim nepravilnostima koji su u koliziji sa Zakonom, zato verujemo da će sud ispraviti sve prethodne zakonske propuste i nelogičnosti tužilaštva u ovom procesu, da osobe sa invaliditetom imaju ista prava kao i ostali građani Republike Srbije. „Niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno“.

Saopštenje je potpisao zastupnik udruženja Srđan Trajković.

U Osnovnom sudu u Vranju, u utorak 16. avgusta biće održan  glavni pretres u slučaju protiv Dejana Nikolića – Kantara koji se tereti za nasilničko ponašanje, zbog zazidavanja prozora u vranjskom OK radiju, koji je kulminacija pritisaka i vandalizma koji su usledili nakon toga. Podsećamo da je ovaj kafić najpre razbijen , a onda i isprskan belom bojom u sred bela dana. Trenutno kafić ne radi. U svim slučajevima nije izostala reakcija tužilaštva, a Dejan Nikolić je trenutno u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Sredinom juna u prostorijama kafića upriličen je sastanak Stalne radne grupe za bezbednost novinara kao podrška OK radiju. Što je bio povod da u noći između 24. i 25. juna u Vranju na više mesta bude izleplјen poster sa likom Verana Matića, koji je kao deo Stalne radne grupe za bezbednost novinara posetio Vranje, sa tekstom: „Veran Matić samozvani građevinski inspektor koji ruši po Vranju. Političarima naređuje, inspekcijskim službama naređuje, hapsi, organizuje rad tužilaštva i sudija, vrši pritisak na medije. Zašto? Sve zbog kafića „No Koment“ koji se nalazi u lokalu otetom od firme „Čik Kumanovo“.

Grad izlepljen plakatima na kojima je Veran Matić

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević