2.9 C
Vranje
subota, 3 decembra, 2022
NaslovnaVestiHronikaPomor pasa u Vranju

Pomor pasa u Vranju

Zaštitari životinja primetili su ponedeljak 6. avgusta u jutarnjim satima kako kažu „masovni pomor pasa“, u blizini Gornje kasarne. Marko Spirić poznati gradski ljubitelj životinja i zaštitar izrazio je veliku zabrinutost zbog kako navodi šest leša koja su jutros pronađena. Policija je izvršila uviđaj, slede krivične prijave.

U noći između 5. i 6. avgusta otrovani su psi u kasarni Knjaza Miloša Velikog u Vranju. Leševi su pronađeni u kasarni i oko nje. Jedan pas je vlasnički.  Ispred kasarne, nadomak samog igrališta za decu pronađen je još jedan leš. Jasno je da se radi o planiranom trovanju životinja – tvrdi Spirić.

On tvrdi da su psi umrli u najgorim mukama, a da niko ne vidi ili ne želi da vidi rešenje za mnogobrojne probleme u tretmanu napuštenih životinja.

Nudio sam im pomoć da se psi sterilišu, većinu pasa iz kasarne sam udomio, ali sam imao nerazumevanje sa svih strana. Ovako, krećemo se u krug, krši se zakon, psi se muče, a to ne vodi nigde, već nas samo vraća unazad. Živimo u sredini u kojoj je otrov na svakom koraku, počinioci ostaju zauvek NN lica, a problem se ne rešava. I dokle tako? Verovatno dok i deca ne stradaju od tog istog otrova – kaže Spirić za VOM.

U Policijskoj upravi u Vranju, potvrđeno nam je da je jutros oko 8 sati policiji prijavljeno da se u ulici Petra Lekovića nalaze mrtve životinje, tri psa i jedna mačka. Po nalogu tužioca Osnovnog tužilaštva, policija je izvršila uviđaj u prisustvu inspektora zoo higijene, koji je naložio uklanjanje leševa.

Policija radi na rasvetljavanju slučaja, nakon čega bi po nalogu tužilaštva trebalo da eventualno budu podnete krivične prijave, jer sumnja da postoje elementi krivičnog dela zlostavljanja i mučenja životinja.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana