Stiže pomoć u gašenju požara u mestu Čestelin

131

Nakon četvorodnevne borbe sa požarom u mestu Čestelin, sinoć je održana vanredna sednica  Štaba za vanredne situacije kojim je presedavao gradonačelnikm Slobodan Milenković, na kojoj je najavljena pomoć u gašenju požara.

Na sednici je rečeno da je požarom na području Čestelina zahvaćeno 13 kvadratnih kilometara i da je reč o izuzetno nepristupačnom terenu, što pripadnicima Vatrogasno spasilačke jedinice otežava gašenje.

Kako bi se sprečilo dalje širenje, u Vranje dolaze 45 profesionalnih vatrogasaca iz Kraljeva, Valjeva, Sremske Mitrovice, Beograda, Niša i Leskovca, koji danas  od ranih jutarnjih sati kreću sa intervencijom. Od 10 sati biće angažovana i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova, a na ugroženom području biće prisutno devet terenskih vozila, po četiri kamiona i kombija.  Inače, za nedelju dana na području Pčinjskog upravnog okruga zabeleženo je 117 intervencija.

Gradski štab naložio je Odeljenju za incpekcijske poslove i Odeljenju komunalne policije da redovno obilaze područja ugrožena požarom sve do njihove potpune sanacije. Upućen je još jednom apel svim građanima da ne pale vatru na otvorenom prostoru.