20.2 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaVestiHronikaUHAPŠEN HANČANIN: U njegovoj kući pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj marihuane

UHAPŠEN HANČANIN: U njegovoj kući pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj marihuane

Policijska uprava u Nišzu saopštila je da su uhapšene tri osobe za koje se sumnja da su radile sa trogom, a među njima i Hančanin u čijoj kući mprovizovana laboratorija za uzgoj marihuane.

Zajedničkim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i policijskih uprava u Nišu, Zaječaru, Prokuplјu i Vranju, a u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapšeni su D. V. (1996) i D. S. (1998) iz Niša, kao i A. V. (1997) iz Vladičinog Hana, koji se sumnjiče da su kao članovi kriminalne grupe, prodavali narkotike na teritorijama Niša, Sokobanje i Prokuplјa, kao i da su u januaru dvema osobama u Sokobanji, koje su tada i uhapšene, prodali 9,8 kilograma marihuane koja je od njih i oduzeta.

U pretresu kuće A. V. u Vladičinom Hanu, policija je juče pronašla improvizovanu laboratoriju za veštački uzgoj marihuane sa opremom, rasad sa oko 880 bilјaka kanabisa u saksijama i čašama koji su, kako se sumnja, trojica uhapšenih tu uzgajali.

Takođe, nađeni su i preparati za uzgajanje, prehranu i zaštitu bilјaka, četiri lampe, dva ventilatora, dve vagice za precizno merenje, osam paketa sa oko 100 grama marihuane, kao i manja količina tablete sa liste psihoaktivnih supstanci.

U stanu D. V, koji se sumnjiči da je organizator ove grupe, pronađen je novac u raznim apoenima koji je, kako se sumnja, stečen prodajom narkotika, mrvilica i manja količinu marihuane, a kod D. S. tablete sa liste psihoaktivnih supstanci.

Iz stana tridesetsedmogodišnjeg muškarca, oduzeto je oko 40 grama marihuane za koju se sumnja da je nabavlјena od ove kriminalne grupe, kao i da je bila namenjena dalјoj prodaji.

Kod osamnaestogodišnjakinje je pronađena manja količinu marihuane, a kod dvadestogodišnjeg muškarca manja količina marihuane, kokaina, kao i vagica za precizno merenje.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, D. V, A. V. i D. S je određeno zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično deo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači