16 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiKultura"Borini književni dani" praznik za ljubitelje pisane reči

„Borini književni dani“ praznik za ljubitelje pisane reči

Organizacioni odbor ,,Borinih književnih dana’’ usvojio je program manifestacije koja će ove godine biti održana od 21. do 24. marta i predstavlja pravi praznik za ljubitelje pisane reči.
Na otvaranju ,,Borinih književnih dana’’, od 19 sati, biće priređen program pod nazivom ,,Razgovor s povodom’’. O životu i delu Bore Stankovića govoriće Ljiljana Pešikan Ljuštanović – teoretičarka i istoričarka srpske i drugih južnoslovenskih književnosti, Gorana Raičević – profesorka srpske književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, urednica u izdavačkoj kući Akademska knjiga i Zoran Dimić – profesor filozofije na Filozofskom fakultetu u Nišu. Drugog dana manifestacije, 22. marta, takođe od 19 sati, u okviru programa ,,Кnjiževne stvari’’ o poeziji, prozi, pozorištu i još po nečemu govoriće književnik Vladimir Tabašević. ,,Omaž profesoru Momčilu Zlatanoviću’’ na programu je trećeg dana manifestacije, takođe od 19 sati. O nedavno preminulom profesoru Zlatanoviću, njegovom delu i značajnoj zaostavštini, govoriće Danijela Popović Nikolić – profesorka na Filozofskom fakultetu u Nišu, Stana Smiljković – penzionisana profesorka Pedagoškog fakulteta u Vranju i Zoran S. Nikolić – urednik „Izabranih dela“ Momčila Zlatanovića. Poslednjeg dana manifestacije, 24. marta, u 20 sati gost je pisac Slaviša Pavlović.
Слика може припадати 4 особе, људи седе и у затвореном
Svi programi ,,Borinih književnih dana“ održaće se u maloj sali Pozorišta ,,Bora Stanković’’. Organizator manifestacije je Javna biblioteka, a pokrovitelj Grad Vranje.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču