16 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiKulturaBruno Viejra Amaral portugalski pisac gost Vranja

Bruno Viejra Amaral portugalski pisac gost Vranja

U Vranju će u okviru obeležavanja Dana Biblioteke 20. juna gostovati pisac Bruno Viejra Amaral iz Portugalije, najavila je direktorka vranjske Biblioteke Vesna Petric.

Pored pisca na književnoj večeri govoriće i Ljubica Arsić književnica, Jasmina Nešković prevodilac i recenzent, kao i Zoran Hamović, glavni urednik izdavačke kuće Clio.

Pisac Bruno Viejra Amaral  svojim romanom „Prve brazde„, osvojio je četiri važna priznanja za portugalsku književnost: nagradu za knjigu godine 2013, nagradu Fernando Namora 2013, PEN nagradu 2013. i nagradu Hose Saramago za 2015. godinu. On je diplomirao  modernu i savremenu istoriju na Univerzitetu u Lisabonu. Bavi se književnom kritikom, prevođenjem, urednik je časopisa LER i jedan od autora „Vodiča za 50 portugalskih izmišljenih likova“.

Vranje je jedan od tri gradova u Srbiji koji će ovaj višestruko nagrađivani pisac posetiti u okviru gostovanja u Srbiji. Pored Beograda i Novog Sada on će u Vranju u Biblioteci govoriti od 20 sati.

Pored ove književne večeri, povodom Dana Biblioteke biće nagrađeni najbolji čitaoci svih odeljenja.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču