Naslovna Vesti Kultura Dr Marina J. Janjić dobitnica nagrade "Zlatno pero"

Dr Marina J. Janjić dobitnica nagrade „Zlatno pero“

Dr Marina J. Janjić, specijalista ginekologije i akušerstva dobitnica je nagrade „Zlatno pero“, koju svake godine dodeljuje Srpsko lekarsko društvo  autoru najbolјeg naučnog rada u istoriji srpske medicine.

Prim.mr.sci.med dr Marina J. Janjić iz Vranja dobila je ovu prizanje za knjigu Pune ruke života – Ginekologija i akušerstvo Vranja u matici vremena.

Autorka je na promociji monografije rekla da joj je bio cilj da prikaže razvoj ginekološko-akušerske misli i prakse u vranjskom kraju od nemanjićkog vremena do današnjih dana.

Ova knjiga je nastala iz potrebe da se sačuva od zaborava, kao dragoceno iskustvo, sve ono što su samopregorno generacije lekara – ginekologa-akušera, neonatologa, babica i nemedicinskog kadra u vranjskoj ginekologiji činili, „dočekujući“ nove Vranjance i Vranjanke, radujući se njihovom prvom plaču- istakla je tada  doktorka Janjić.

Doktorka Marina J. Janjić rođena je u Vladičinom Hanu, osnovnu i srednju školu završila je u Vranju, a Medicinski fakultet u Nišu, gde je završila i magistarske studije. Specijalističke studije ginekologije i akušerstva završila je 2000. godine, od kada radi na Odelјenju za ginekologiju i akušerstvo vranjske bolnice. Pored lekarske prakse bavi se naučno-istraživačkim radom i istorijom književnosti.

Buy Me A Coffee

Must Read

2.511 Vranjanaca primilo vakcinu

Na teritoriji Grada Vranja vakcinisano je 2.511 osoba, a Zavod za javno zdravlje je potvrdio da je Vranju, do danas, dostavljeno blizu 5000 doza vakcina...

Dva pištolja i 13 metaka pronađena kod Libanca