24.3 C
Vranje
ponedeljak, 23 maja, 2022
NaslovnaVestiKulturaIzložba kao svedok solidarnosti srpskih i francuskih vojnika

Izložba kao svedok solidarnosti srpskih i francuskih vojnika

U maloj sali Galerije Narodnog muzeja u četvrtak 13. decembra u 18 sati  biće otvorena izložba “Naša istorija, naše sećanje-sećanje na oslobođenje srpskih gradova od strane istočne armije, porodična sećanja na solidarnost srpskih i francuskih vojnika i civila“.

Ova putujuća izložba, koju je pripremio Francuski institut  sadrži  lična sećanja i svedočenja koja se čuvaju u porodicama, ali i elemente koji se odnose na oslobođenje gradova u Srbiji, među kojima je i naš grad.

Izložbu će otvoriti: nјegova ekselencija, ambasador Francuske u Srbiji Federik Mondoloni, gradonačelnik Slobodan Milenković, direktor Muzeja Saša Stamenković, Jasmina Janjić, profesorka istorije Gimnazije Bora Stanković.

Tokom trajanja izložbe  biće priređen i karavan francuskog filma sa temom Velikog rata. Do sada su priliku da pogledaju ovu izložbu imali građani Pirota, Prokuplјa, Leskovca, Niša, Knjaževca, Beograda i Zaječara.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...