13.7 C
Vranje
petak, 7 oktobra, 2022
NaslovnaVestiKulturaIzložba kao svedok solidarnosti srpskih i francuskih vojnika

Izložba kao svedok solidarnosti srpskih i francuskih vojnika

U maloj sali Galerije Narodnog muzeja u četvrtak 13. decembra u 18 sati  biće otvorena izložba “Naša istorija, naše sećanje-sećanje na oslobođenje srpskih gradova od strane istočne armije, porodična sećanja na solidarnost srpskih i francuskih vojnika i civila“.

Ova putujuća izložba, koju je pripremio Francuski institut  sadrži  lična sećanja i svedočenja koja se čuvaju u porodicama, ali i elemente koji se odnose na oslobođenje gradova u Srbiji, među kojima je i naš grad.

Izložbu će otvoriti: nјegova ekselencija, ambasador Francuske u Srbiji Federik Mondoloni, gradonačelnik Slobodan Milenković, direktor Muzeja Saša Stamenković, Jasmina Janjić, profesorka istorije Gimnazije Bora Stanković.

Tokom trajanja izložbe  biće priređen i karavan francuskog filma sa temom Velikog rata. Do sada su priliku da pogledaju ovu izložbu imali građani Pirota, Prokuplјa, Leskovca, Niša, Knjaževca, Beograda i Zaječara.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Mladić iz Vranja oduzeo sebi život

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević