10.3 C
Vranje
ponedeljak, 5 decembra, 2022
NaslovnaVestiKulturaIzložba konceptualnih fotografija ,,Ogledalo” Katarine Brett

Izložba konceptualnih fotografija ,,Ogledalo” Katarine Brett

U utorak, 15. novembra, u maloj sali Galerije Narodnog muzeja Vranje biće otvorena Izložba konceptualnih fotografija ,,Ogledalo” Katarine Brett.

Autorka je fotografkinja iz Novog Sada koja se bavi konceptualnom, autoportretnom nadrealnom fotografijom. Završila je srednju umetničku školu za dizajn ,,Bogdan Šuput” na smeru likovni tehničar. U konceptualnoj fotografiji je otkrila najviše mogućnosti za izražavanje svog maštovitog unutrašnjeg sveta.

Služeći se foto-manipulacijom, oblikuje obične fotografije u mračne i bajkovite prikaze. Veoma često se služi simbolikom, jer smatra da je to univerzalni jezik. Pomenuta izložba odabrana je na izlagačkom konkursu GNM Vranje  za 2022. godinu i finansijski je podržana na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru projekta  ,,Godišnji program GNM Vranje za 2022. godinu“. Otvaranje je zakazano za 19 sati.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

Oduzeta veća količina rezanog duvana

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru