10.3 C
Vranje
ponedeljak, 5 decembra, 2022
NaslovnaVestiKulturaIzložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz Kraljeva...

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz Kraljeva u Vranju

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz Kraljeva Miladina Otovića, pod nazivom „Sila je sa nama“.

Izložba je odabrana na izlagačkom konkursu Galerije Narodnog muzeja i finansijski je podržana  na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Cilј ovog umetničkog projekta je predstavlјanje višeznačnosti fizičko – duhovnog kompleksa slike razmatranog u okviru savremene recentne likovne scene.

Umetnik ne zadržava svoju pažnju na tipičnoj površinskoj deskripciji slike, iako i to uzima u obzir, nego slici kao fenomenu koji istažuje i proučava prilazi – ne od sebe kao subjekta umetnika, nego od nje kao objekta, odnosno iz njenih zapovršinskih dubina i sadržaja. Kao takva slika predstavlјa objekt koji ispostavlјa vizuru ličnosti koja je nevidlјiva i nalazi se u metafizičkim dubinama nevidlјivoga i nedohvativog.

Dr Miladin Otović je rođen 1972. godine u Kralјevu. Srednju umetničku školu „Đorđe Krstić“ završio u Nišu 1991.godine. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, završio 1997. godine. Magistrirao  na istom fakultetu 2002. godine kod profesora Velizara Krstića sa tezom „Monumentalnost između Naturalizma i Nadrealizma“.Doktorirao na Fakultetu za umetnost i dizajn u Beogradu 2019. godine sa tezom ,,Višeznačenjski fizičko – duhovni kompleks savremene slike“.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Oduzeta veća količina rezanog duvana

Na regionalnom putu Bujanovac - Vranje, u četvrtak 27. oktobra u večernjim satima, policija je kontrolom u jednom automobilu bujanovačkih registarskih oznaka, pronašla veću...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru