31.6 C
Vranje
sreda, 25 maja, 2022
NaslovnaVestiKulturaJelena Bačić - Alimpić : Pisala bih o Vranju, ali bi morali...

Jelena Bačić – Alimpić : Pisala bih o Vranju, ali bi morali da me trpite mesec dana

Trenutno najčitanija srpska spisateljica Jelena Bačić Alimpić, pred mnogobrojnom publikom predstavila je sinoć u Vranju svoj kompletan stvaralački opus, sa akcentom na zadnju knjigu „Kofer iz Berlina“.

Govoreći o tome koliko vremena provodi istražujući pre nego što svoje zamisli stavi na papir, na opasku moderatora književne večeri, da će je možda Vranje inspirisati za sledeću knjigu spisateljica je u šali rekla:

Zašto da ne, ali onda bi ste morali da me trpite najmanje mesec dana. Gradonačelnik bi mogao da mi da neku kućicu u kojoj bi radila – rekla je Jelena Bačić Alimpić, koja je napomenula da jako voli ovaj kraj posebno Boru Stankovića, čijem stvaralaštvu je posvetila diplomski rad.

Ona je rekla da je baš radeći na knjizi „Kofer iz Berlina“, putovala  u Sankt Peterburg, potom u Berlin, doživela na licu mesta duh prošlosti tih gradova.

Emotivno veče na kome je spisateljica sa publikom podelila svoje emocije, anegdote i najnoviji podatak da će njena knjiga „Poslednje proleće u Parizu“ biti prevedena na francuski jezik.

Promocija knjiga Jelena Bačić Alimpić

تم النشر بواسطة ‏‎VOM‎‏ في السبت، ٢٥ أغسطس ٢٠١٨

Jelene Bačić – Alimpić je rekla da joj stalno govore da piše tužne knjige, te da nema veselije žene i tužnijih knjiga.

Svi me pitaju odakle  toliko tuge u mojim romanima, pa verovatno sam ćutala godinama, možda i decenijama. Onda to izvire iz mene, puštam da isteče godinama gomilana tuga – rekla je Bačić Alimpić.

Nakon promocije knjige, u okviru manifestacije Dani Vranja sinoć je održan još jedan izuzetno dobro posećen koncert.

Posle spektakularnog nastupa Dragane Mirković u petak veče, vranjska publika nije bila ravnodušna ni na glas i energiju Ane Kokić. 

Danas poslednjeg dana manifestacije „Dani Vranja““, od 18:00 sati na platou na šetalištu kod fontane, multidisciplinarna škola School&School će kroz svoj performans upoznati decu sa svetom savremene tehnologije.

Na istom mestu, u 19:30 sati biće održana predstava „KEPLER 452-B“ u izvođenju  glumačkog ansambla Pozorišta „Bora Stanković“. Od 21:00 sat na centralnoj bini nastupa mlada muzička zvezda u usponu Ognjen Čvorovićiz Vranja, a zatim će koncert održati Dženan Lončarević.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...