21 C
Vranje
četvrtak, 19 maja, 2022
NaslovnaVestiKulturaLiterarni konkurs “Pričaj mi o svom kraju…”

Literarni konkurs “Pričaj mi o svom kraju…”

Građanske inicijative raspisuju literarni konkurs za kratku priču “Pričaj mi o svom kraju…” koju će napisati mladi o Vranju, Lebanu, Bujanovcu i Preševu. U kratkoj formi do 500 reči, stanovnici ovih mesta treba da kažu šta je ono što mesto u kome žive čini posebnim, šta bi stranac morao da zna o tom gradu ili opštini, kao i šta bi stanovnici sami mogli da urade da život u svom kraju učine boljim.
Pravo učešća imaju mladi uzrasta od 16 do 30 godina i na konkursu  mogu da učestvuju jednom pričom. Biće nagrađeno ukupno 12 mladih pisaca i spisateljica – dodeliće se prva, druga i treća nagrada u sve četiri opštine, odnosno gradu.
Odluku o nagrađenim pričama doneće tročlani žiri, koji čine: Milena Bogavac, dramaturškinja, Jelica Kiso, pesnikinja i nastavnica građanskog vaspitanja, i Dragoslava Barzut, spisateljica i aktivistkinja.
Najkreativnije mladi pisci i spisateljice dobiće zanimljive nagrade – za prva mesta biće nagrađeni tablet računarima, druga blutut zvučnicima, a treća slušalicama. Posebna nagrada biće i vaučer za kupovinu knjiga u Laguninim knjižarama.
Konkurs je otvoren do 10. juna i svi zainteresovani svoje radove mogu da pošalju najkasnije do ponoći tog dana.

Buy Me A Coffee

Popularno

Novinar VOM – a Bratislav Čukić osvojio prvu nagradu na...

Bratislav Čukić novinar - saradnik našeg portala osvojio je po odluci žirija prvu nagradu na novinarskom konkursu „Za bolji svet“ koji je pokrenula kompanija...