9.1 C
Vranje
sreda, 7 decembra, 2022
NaslovnaVestiKulturaNa repertoaru Borinih pozorišnih dana šest predstava

Na repertoaru Borinih pozorišnih dana šest predstava

Pod sloganom „Pozorištem do Pozorišta“ na Borinim pozorišnim danima koji se održavaju    od 21. do 26. oktobra u Domu vojske, biće igrano šest predstava.

Festival će po tradiciji otvoriti ansambl grada domaćina, reč je o premijeri predstave “Božji lјudi”, rađenoj po knjizi vranjskog književnika Borisava Stankovića.

Drugog dana festivala predstaviće se Kruševačko pozorište i Art tema Beograd sa predstavom “I svaki put kao da je prvi”.

Sutradan 23. oktobra,  na repertoaru će se  naći “NORD OST” (Severoistok), komad nastao po istinitim svedočenjima preživelih u talačkoj krizi u Moskvi 2002. godine, koji su priredili Bitef teatar i Beoart.

Četvrti dan rezervisan je za predstavu “Maslačak i retard” u izvedbi Puls teatra iz Lazarevca, a tokom dana biće odigrane i dve predstave za decu Pan teatra.

Pozorišna publika će u četvrtak 25. oktobra biti u prilici da pogleda  predstavu reditelјa Nebojše Bradića “Banović strahinja”, u kome igraju glumci Narodnog pozorišta iz Prištine i Šabačkog pozorišta. “Kao održati fikus” naziv je predstave Narodnog pozorišta iz Užica koja je na programu poslednjeg dana festivala.

U sklopu pratećeg programa biće postavlјena izložba Muzeja pozorišne umetnosti, koja će trajati tokom svih dana “ Borinih pozorišnih dana”, dok je predstavlјanje knjige “Pozorišni direr”, autora Saše Milosavlјevića, rezervisano za drugi dan festivala.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana