13.1 C
Vranje
sreda, 25 maja, 2022
NaslovnaVestiKulturaNa repertoaru Borinih pozorišnih dana šest predstava

Na repertoaru Borinih pozorišnih dana šest predstava

Pod sloganom „Pozorištem do Pozorišta“ na Borinim pozorišnim danima koji se održavaju    od 21. do 26. oktobra u Domu vojske, biće igrano šest predstava.

Festival će po tradiciji otvoriti ansambl grada domaćina, reč je o premijeri predstave “Božji lјudi”, rađenoj po knjizi vranjskog književnika Borisava Stankovića.

Drugog dana festivala predstaviće se Kruševačko pozorište i Art tema Beograd sa predstavom “I svaki put kao da je prvi”.

Sutradan 23. oktobra,  na repertoaru će se  naći “NORD OST” (Severoistok), komad nastao po istinitim svedočenjima preživelih u talačkoj krizi u Moskvi 2002. godine, koji su priredili Bitef teatar i Beoart.

Četvrti dan rezervisan je za predstavu “Maslačak i retard” u izvedbi Puls teatra iz Lazarevca, a tokom dana biće odigrane i dve predstave za decu Pan teatra.

Pozorišna publika će u četvrtak 25. oktobra biti u prilici da pogleda  predstavu reditelјa Nebojše Bradića “Banović strahinja”, u kome igraju glumci Narodnog pozorišta iz Prištine i Šabačkog pozorišta. “Kao održati fikus” naziv je predstave Narodnog pozorišta iz Užica koja je na programu poslednjeg dana festivala.

U sklopu pratećeg programa biće postavlјena izložba Muzeja pozorišne umetnosti, koja će trajati tokom svih dana “ Borinih pozorišnih dana”, dok je predstavlјanje knjige “Pozorišni direr”, autora Saše Milosavlјevića, rezervisano za drugi dan festivala.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...