Na repertoaru Borinih pozorišnih dana šest predstava

71

Pod sloganom „Pozorištem do Pozorišta“ na Borinim pozorišnim danima koji se održavaju    od 21. do 26. oktobra u Domu vojske, biće igrano šest predstava.

Festival će po tradiciji otvoriti ansambl grada domaćina, reč je o premijeri predstave “Božji lјudi”, rađenoj po knjizi vranjskog književnika Borisava Stankovića.

Drugog dana festivala predstaviće se Kruševačko pozorište i Art tema Beograd sa predstavom “I svaki put kao da je prvi”.

Sutradan 23. oktobra,  na repertoaru će se  naći “NORD OST” (Severoistok), komad nastao po istinitim svedočenjima preživelih u talačkoj krizi u Moskvi 2002. godine, koji su priredili Bitef teatar i Beoart.

Četvrti dan rezervisan je za predstavu “Maslačak i retard” u izvedbi Puls teatra iz Lazarevca, a tokom dana biće odigrane i dve predstave za decu Pan teatra.

Pozorišna publika će u četvrtak 25. oktobra biti u prilici da pogleda  predstavu reditelјa Nebojše Bradića “Banović strahinja”, u kome igraju glumci Narodnog pozorišta iz Prištine i Šabačkog pozorišta. “Kao održati fikus” naziv je predstave Narodnog pozorišta iz Užica koja je na programu poslednjeg dana festivala.

U sklopu pratećeg programa biće postavlјena izložba Muzeja pozorišne umetnosti, koja će trajati tokom svih dana “ Borinih pozorišnih dana”, dok je predstavlјanje knjige “Pozorišni direr”, autora Saše Milosavlјevića, rezervisano za drugi dan festivala.