2.1 C
Vranje
subota, 4 decembra, 2021
NaslovnaVestiKulturaNastup Nino Gurevič pod nazivom "Klarinim stopama"

Nastup Nino Gurevič pod nazivom „Klarinim stopama“

Pijanistkinja gruzijskog porekla Nino Gurevič koja je ugledni solista i priznati kamerni muzičar nastupa širom sveta, večeras će nastupiti u Domu vojske na Piano Summer festu.

Ova vrsna pijanistkinja nastupala je na mnogobrojnim festivalima među kojima su i Internacionalni muzički festival u Telaviju (Gruzija), Oleg Kagan festival u Krojtu (Nemačka), Klavirski festival Rur u Dortmundu,  Šopen fest u Beogradu itd.

Posebno bi trebalo da se izdvoji nastup sa Filharmonijom iz Novosibirska pod dirigentskom palicom Arnolda Kaca. Ostvarila je mnogobrojne snimke za Gruzijski nacionalni radio i televiziju.

Rođena je u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije. Odrasla je u muzičkoj porodici – majka joj je nastavnik klavira, a otac ugledni profesor Vili Gurevič, dirigent, muzikolog i dugogodišnji šef Odseka za kompoziciju i teoriju muzike na Državnom konzervatorijumu u Tbilisiju.

Kao četvorogodišnjakinja stiče prva znanja iz sviranja klavira, a diplomirala je na Državnom konzervatorijumu u Tbilisiju. Od najmlađih dana do diplome na akademiji, njen razvoj prati poznati pedagog Edišer Rusišvili, profesor na Konzervatorijumu u Tbilisiju. Studirala je i na Visokoj školi za muziku u Minhenu pod vođstvom profesora Eliso Virsaladze. Pohađala je i master studije za pratnju lida u klasi Helmuta Dojča.

Redovno nastupa kao solista i sa raznim kamernim sastavima širom Evrope i Azije. Lista nacionalnih i internacionalnih takmičenja na kojima osvaja nagrade je impresivna. 

Podsećamo da i ovaj koncert počinje u 20 sati i da je ulaz besplatan.

Buy Me A Coffee

Popularno

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Najnoviji epidemiološki presek gradskog Štaba za vanredne situacije na Covid 19 testirano je 328 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da je...

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener