2.9 C
Vranje
subota, 3 decembra, 2022
NaslovnaVestiKulturaPočela "Svetosavska nedelja"

Počela „Svetosavska nedelja“

Tradicionalna kulturno – prosvetna manifestacija „Svetosavska nedelja“, svečano je otvorena večeras u Galeriji Narodnog muzeja. Ovo je jedna od najstarijih gradskih manifestacija koja se održava po dvadesetdeveti put.

Na otvaranju je govorio gradonačelnik Slobodan Milenković koji je naglasio da se Sveti Sava polazeći od uverenja da je prosveta ključ razvoja jedne nacionalne kulture, civilizacije i nezavisne države, naročito se zalagao za njeno unapređenje.

Sledimo prave duhovne vrednosti i put očuvanja i nadograđivanja kulturnog bogatstva. Neka živi uspomena i sećanje na Svetoga Savu, koje ćemo najdalje sačuvati ukoliko u srcu stalno nosimo plemenitost i istinoljubivost – rekao je Milenković.

Za početak manifestacije upriličeno je i otvaranje multimedijalne  izložbe „Sveti Sava Srpski“ , Istorijskog muzeja Srbije, na kojoj su predstavljeni arhivska građa, kopija fresaka i ikona i fotografije ličnih predmeta i relikvija Svetog Save.

U programu je nastupio i hor muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana