31.6 C
Vranje
sreda, 25 maja, 2022
NaslovnaVestiKulturaPočela "Svetosavska nedelja"

Počela „Svetosavska nedelja“

Tradicionalna kulturno – prosvetna manifestacija „Svetosavska nedelja“, svečano je otvorena večeras u Galeriji Narodnog muzeja. Ovo je jedna od najstarijih gradskih manifestacija koja se održava po dvadesetdeveti put.

Na otvaranju je govorio gradonačelnik Slobodan Milenković koji je naglasio da se Sveti Sava polazeći od uverenja da je prosveta ključ razvoja jedne nacionalne kulture, civilizacije i nezavisne države, naročito se zalagao za njeno unapređenje.

Sledimo prave duhovne vrednosti i put očuvanja i nadograđivanja kulturnog bogatstva. Neka živi uspomena i sećanje na Svetoga Savu, koje ćemo najdalje sačuvati ukoliko u srcu stalno nosimo plemenitost i istinoljubivost – rekao je Milenković.

Za početak manifestacije upriličeno je i otvaranje multimedijalne  izložbe „Sveti Sava Srpski“ , Istorijskog muzeja Srbije, na kojoj su predstavljeni arhivska građa, kopija fresaka i ikona i fotografije ličnih predmeta i relikvija Svetog Save.

U programu je nastupio i hor muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...