8.3 C
Vranje
petak, 9 decembra, 2022
NaslovnaVestiPolitikaJedinstvena Srbija se zalaže za besplatni javni prevoz

Jedinstvena Srbija se zalaže za besplatni javni prevoz

Svi građani vranja bi mogli imati besplatan javni prevoz. Za ovu ideju se zalaže gradski odbor Jedinstvene Srbije u Vranju, zbog čega će inicirati formiranje radne grupe, kako bi se ova inicijativa našla i pred odbornicima skupštine grada.

Na konferenciji za novinare predsednik gradskog odbora Dejan Manić istakao je da bi Vranje moglo da se pridruži gradovima koji su već primenili ideju Dragana Markovića Palme, koja je prvenstveno zaživela u Jagodini, a zatim su ovu odluku implementirali Požega i Knjaževac.

Želja nam je da na taj način popravimo stanje u budžetu svakog građanina. Ako govorimo o porodici u kojoj, recimo, troje koristi javni prevoz i plaća mesečnu kartu, to bi bila ušteda od 5.000 do 6.000 dinara mesečno za kućni budžet – obrazložio  je Manić.

On je rekao da bi prvenstveno trebalo da se o ovome dogovore sa koalicionim partnerima o formiranju radne grupe koja bi preispitala sve mogućnosti i kako bi se sprovela analiza mogućnosti za realizaciju ove odeje.

Manić je obrazložio da su analizom došli do saznanja da bi uz maksimalan broj dnevnih polazaka prema metodi broja pređenih kilometara to koštalo grad Vranje 98,1 milion dinara, a da se trenutno iz budžeta grada za prevoz izdvaja oko 40 miliona  dinara.

Manić je podsetio da je na njihovu inicijativu od 2012. godine na snazi odluka o dodeli jednokratne pomoći za đake prvake, besplatan prevoz za trudnice, porodilje, penzionere kao i za finansijsku pomoć roditeljima po rođenju deteta.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana