8.3 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiKultura"Prostor živi dva sprata niže" - nova izložba u Galeriji Narodnog univerziteta

„Prostor živi dva sprata niže“ – nova izložba u Galeriji Narodnog univerziteta

U petak 25. juna od 19 časova u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju biće otvorena izložba „Prostor živi dva sprata niže“ mladih umetnika Jovane Mitrović i Dušana Jovčića.

„Prostor“ je ono u čemu se materija fizički prostire. Dušan i Jovana nam u svojim delima otvaraju prostore u kojima se pronalaze na putu ka sebi i suštini. Na prvi pogled u tom hodu oni su dosta slični a opet jako različiti.

Dušan Jovčić, crtežima i slikama nam pokazuje kuće, dvorišta, ulice, zgrade koje kao da su pred nama, one su stvarne. Imamo osećaj da hodamo sa njim tim predelima iako kao utisak preovladava samoća. Jovana Mitrović, grafikama i kolažima kao da spaja dimenzije, enterijer, eksterijere otvarajući portale pred nama. U nekim segmentima, to je realno a opet nadrealno, prostor u prostoru“, navodi u recenziji akademska slikarka Vesna Marinković Stanković.

Izložba će biti dostupna za javnost do 09.07.2021.god. svakog radnog dana od 8 do 20 časova.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru