NaslovnaVestiKultura"Prostor živi dva sprata niže" - nova izložba u Galeriji Narodnog univerziteta

„Prostor živi dva sprata niže“ – nova izložba u Galeriji Narodnog univerziteta

U petak 25. juna od 19 časova u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju biće otvorena izložba „Prostor živi dva sprata niže“ mladih umetnika Jovane Mitrović i Dušana Jovčića.

„Prostor“ je ono u čemu se materija fizički prostire. Dušan i Jovana nam u svojim delima otvaraju prostore u kojima se pronalaze na putu ka sebi i suštini. Na prvi pogled u tom hodu oni su dosta slični a opet jako različiti.

Dušan Jovčić, crtežima i slikama nam pokazuje kuće, dvorišta, ulice, zgrade koje kao da su pred nama, one su stvarne. Imamo osećaj da hodamo sa njim tim predelima iako kao utisak preovladava samoća. Jovana Mitrović, grafikama i kolažima kao da spaja dimenzije, enterijer, eksterijere otvarajući portale pred nama. U nekim segmentima, to je realno a opet nadrealno, prostor u prostoru“, navodi u recenziji akademska slikarka Vesna Marinković Stanković.

Izložba će biti dostupna za javnost do 09.07.2021.god. svakog radnog dana od 8 do 20 časova.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dušan Popović  (1928 – 2021)

Dugogodišnji radnik Biblioteke „Bora Stanković“, knjižničar i upravnik, Dušan Popović,  preminuo je  juče u Vranju, posle kraće bolesti u svojoj 93. godini. Kao bibliotečki radnik...

Snimao kuću bivšeg policijskog inspektora

IN MEMORIAM: Dragan Stojanović