24.9 C
Vranje
nedelja, 2 oktobra, 2022
NaslovnaVestiKulturaRaspisan konkurs za nagradu „Pera Stojanović – Tuman“

Raspisan konkurs za nagradu „Pera Stojanović – Tuman“

Radio televizija Vranje raspisala je danas konkurs za Memorijalnu nagradu „Pera Stojanović Tuman“ koja se dodeljuje za najbolјi humoristički tekst. Priznanje je ustanovljeno 2005. odlukom Upravnog odbora, tada Javnog preduzeća RTV Vranje, na petogodišnjicu smrti jednog od doajena vranjskog radio novinarstva, poznatog vranjskog glumca, humoriste i boema Pere Stojanovića Tumana. Do sada su dodelјene tri memorijalne nagrade naslovlјene imenom Tumana.

Radio televizija Vranje poziva sve umetničke stvaraoce, novinare, glumce, pisce, scenariste, dramaturge, profesore, da napišu humoristički tekst koji može da se ekranizuje i prikaže našoj publici u novogodišnjoj noći.

Konkurs je otvorenog tipa, mogu da učestvuju svi stvaraoci bez obzira na mesto prebivališta ali se blaga prednost daje vranjanskom humoru i satiri.

Autoru najbolјeg rada pripada novčana nagrada u iznosu od 50.000 dinara. Prvonagrađeni rad će biti i ekranizovan i premijerno prikazan u novogodišnjoj noći na programu Radio televizije Vranje.  Pisane i uredno potpisane radove treba dostaviti do 25. avgusta 2021. godine na adresu Radio televizija Vranje, Partizanska 17a, 17501 Vranje i [email protected] (Neophodno je radove poslati i poštom i u elektronskoj verziji).

Formirana je i Komisija za ocenu  radova. To su: Miodrag Popov, novinar i urednik, Bojan Jovanović, umetnički rukovodilac pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, Gordana Ristić, realizatorka Tv programa i ćerka Pere Stojanovića, Zoran Veličković, direktor RTV -a  i Ljubica Zdravković Džonov, urednica programa.

Žiri će odluku o najbolјim radovima objaviti 7.septembra 2021. na rođendan Radio Vranja pred čijim je mikrofonom Pera Stojanović Tuman širio vedar duh i humor svojim moćnim glasom koji je postao etarski autoritet južnih prostora.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju. Naš broj telefona je 017 422 632 ili [email protected]

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

Miholjski susreti sela u Katunu