25.4 C
Vranje
utorak, 17 maja, 2022
NaslovnaVestiCOVID -19Obustavljen hladni operativni program, aktivira se stara Hirurgija

Obustavljen hladni operativni program, aktivira se stara Hirurgija

Na današnjem zasedanju Kriznog štaba za suzbijanje i sprečavanje širenja korona virusa na teritoriji grada Vranja, doneto je niz preporuka i mera za postupanje ovog tela u narednom periodu.

Što se tiče zaštite zdravlja stanovništva na današnjem sastanku jednoglasno je prihvaćena preporuka za obustavu hladnog operativnog programa u periodu vanrednog stanja. Takođe, doneta je preporuka da se prostorije Grudnog odeljenja  oslobode i stave na raspolaganje Odeljenju za infektivne bolesti, kao i da se u potpunosti opremi stari hiruruški blok, kako bi se u slučaju potrebe raspolagalo sa dovoljno smeštajnih kapaciteta. Članovi kriznog štaba usvojili su i preporuku za angažovanjem lica koja su primljena u radni odnos po osnovu projekta „Unapređenje dostupnosti zdravstvene zaštite na primarnom nivou i farmaceutske zaštite“ pri Odeljenju za kućno lečenje i zdravstvenu negu u cilju sprečavanja širenja virusa, naročito među starijom populacijom.

Naloženo je i angažovanje svih relevantnih aktera i  intenziviranje aktivnosti na nabaci neophodne medicinske opreme. Doneta je i preporuka da se zatraži mišljenje Ministarstva zdravlja u vezi sa radom Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji.

.

Buy Me A Coffee

Popularno

Novinar VOM – a Bratislav Čukić osvojio prvu nagradu na...

Bratislav Čukić novinar - saradnik našeg portala osvojio je po odluci žirija prvu nagradu na novinarskom konkursu „Za bolji svet“ koji je pokrenula kompanija...

Pronađen leš na pruzi u mestu Đelinci