16 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaPolitikaIZBORI 2022INCIDENT NA IZBORIMA U JELAŠNICI: Polomjena glasaška kutija

INCIDENT NA IZBORIMA U JELAŠNICI: Polomjena glasaška kutija

Na biračkom mestu u selu Jelašnica u opštini Surdulica  slomljena je biračka kutija. Prema rečima predsednika Gradske izborne komisije Branislava Ristića incident je odmah prijavljen i članovi komisije su na licu mesta izašli sa novom kutijom.

Trenutno je obustavljeno glasanje, postaviće se nova kutija i glasanje će se nastaviti po protokolu.Ne zna se tačno ko je slomio kutiju.Postoji mogućnost da je kutija pala ili da se mozda neko spotakao i da je tako oborio. Policija je na licu mesta i oni će utvrditi kako je došlo do toga – rekao je Branislav Ristić.

On dodaje da što se tiče izborne komisije da su oni tu da obezbede glasački materijal, tačnije glasačke listiće i novu kutiju koja će biti doneta u kratkom vremenskom periodu da bi se glasanje nastavilo što pre.

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević saopštio je danas da je u Surdulici jedan birač razbio glasačku kutiju, ali nije precizirao na kom biračkom mestu.

Dimitrijević je na konferenciji za novinare RIK rekao da su nadležni organi već reagovali i da će čovek biti priveden.

Andrea Dimić

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču