NaslovnaPolitikaIZBORI 2022Na sednici Skupštine grada izabrana izborna komisija

Na sednici Skupštine grada izabrana izborna komisija

Na predlog odborničke grupe SNS, sazvana je 21.sednica Skupštine grada po hitnom postupku, na kojoj je jednoglasno usvojena Odluka o razrešenju i imenovanju predsednika, članova, zamenika predsednika i zamenika članova i sekretara i zamenika sekretara Gradske izborne komisije u stalnom sastavu.

Po rečima Gorana Nikolića, šefa odborničke grupe SNS, pravni osnov za donošenje pomenute odluke sadržan je u članu 18. stav 2. Zakona o lokalnim izborima. Kako je zakon stupio na snagu 8. februara, a objavljen u Službenom glasniku narednog dana, propisano je da Skupština obrazuje Izbornu komisiju u roku od sedam dana, što je i razlog za hitno sazivanje sednice lokalnog parlamenta. Za predsednika Gradske izborne komisije imenovan je diplomirani pravnik Novica Stanisavljević, a za zamenika diplomirana pravnica Jelena Jović. Na predlog predsednika Skupštine grada dr Dejana Tričkovića, za sekretara i zamenika sekretara imenovane su diplomirane pravnice Ljiljana Stojanović i Jelena Pejković.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači