3.2 C
Vranje
nedelja, 27 novembra, 2022
NaslovnaPolitikaIZBORI 2022Na sednici Skupštine grada izabrana izborna komisija

Na sednici Skupštine grada izabrana izborna komisija

Na predlog odborničke grupe SNS, sazvana je 21.sednica Skupštine grada po hitnom postupku, na kojoj je jednoglasno usvojena Odluka o razrešenju i imenovanju predsednika, članova, zamenika predsednika i zamenika članova i sekretara i zamenika sekretara Gradske izborne komisije u stalnom sastavu.

Po rečima Gorana Nikolića, šefa odborničke grupe SNS, pravni osnov za donošenje pomenute odluke sadržan je u članu 18. stav 2. Zakona o lokalnim izborima. Kako je zakon stupio na snagu 8. februara, a objavljen u Službenom glasniku narednog dana, propisano je da Skupština obrazuje Izbornu komisiju u roku od sedam dana, što je i razlog za hitno sazivanje sednice lokalnog parlamenta. Za predsednika Gradske izborne komisije imenovan je diplomirani pravnik Novica Stanisavljević, a za zamenika diplomirana pravnica Jelena Jović. Na predlog predsednika Skupštine grada dr Dejana Tričkovića, za sekretara i zamenika sekretara imenovane su diplomirane pravnice Ljiljana Stojanović i Jelena Pejković.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Kod maloletnika u Surdulici pronađena droga