8.2 C
Vranje
nedelja, 24 oktobra, 2021
NaslovnaVestiPolitikaNS: Gradonačelniče šta se dešava sa kompanijom "Geox"?!

NS: Gradonačelniče šta se dešava sa kompanijom „Geox“?!

Gradski odbor Narodne stranke (NS) iz Vranja u saopštenju izrazio je zabrinutost zbog sve češćih informacija da kompanija „Geox“ odlazi iz Vranja, zbog čega su u saopštenju za javnost zatražili odgovore od prvog čoveka grada dr Slobodana Milenkovića.

Saopštenje prenosimo u celini:

Kako u vranjskoj javnosti u poslednjih nekoliko dana ozbiljno provejava vest o odlasku kompanije „GEOX“ iz Vranja i sve veće strepnje radnika pomenute firme koji se svakodnevno javljaju kancelariji Narodne stranke u Vranju sa pitanjem da li imamo ikakve informacije o odlasku Geoksa iz Vranja, Gradski odbor Narodne stranke Vranje pita gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića sledeće:

Da li je tačno da će kompanija „GEOX“ koja je pre nekoliko godina dovedena u Vranje kao „kapitalna“ investicija i koja je od države Srbije dobila subvencije za navodne prekvalifikacije i obuke radnika u iznosu od 9.000 evra po radniku, volšebno napustiti Vranje i Srbiju i preseliti svoju proizvodnju recimo u Maroko?
Da li će u tom slučaju 1200 radnika koliko ova kompanija u Vranju zapošljava ostati bez radnih mesta ili će grad pronaći neko rešenje za zbrinjavanje ovih ljudi?
Da li je i ovde reč o još jednoj prevari kao što je bio slučaj sa firmom „Spilit“ koja je takođe dovedena u Vranje kao „kapitalna“ investicija, a koja je bukvalno preko noći iselila svoje mašine i pobegla iz Vranja ostavljajući 300 radnika na ulici?
Da li ste svesni gospodine gradonačelniče da ukoliko 1200 radnika Geoksa ostane na ulici, kolika će to socijalna katastrofa biti za Vranje, a i za te ljude koji će ostati bez posla i da li Vi razmišljate i o njihovoj deci ili brinete samo za vašu?
Da li ste, takođe, svesni da su mnogi od zaposlenih u toj firmi podizali kredite kod banaka koje u slučaju ostanka bez prihoda neće moći da servisiraju?
I radnici Geoksa ali i vranjska javnost gospodine Milenkoviću od Vas očekuju odgovor, tako da se ovog puta udostojite i dajte odgovore ovim ljudima.
Što se nas tiče, mi se i dalje držimo stava da treba pomagati domaće privrednike, a ne strance i da se ovakvim nedomaćinskim poslovanjem i davanjem nenormalno visokih subvencija po radnom mestu stranim kompanijama samo ispumpava državni novac i legalno pljačka budžet Srbije.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...