9.8 C
Vranje
subota, 23 oktobra, 2021
NaslovnaVestiPolitikaStranka slobode i pravde: Naša deca nikome nisu bitna 

Stranka slobode i pravde: Naša deca nikome nisu bitna 

Iz gradskog odbora Stranke slovbode i pravde, u saopštenju za javnost izneto je niz optužbi na račun nedostatka sadržaja namenjenog najmlađim Vranjancima.
Saopštenje prenosimo u celini:
I ova godina, nažalost, protiče u znaku virusa korone. Aktivnosti svih nas svedene su na minimum. Patili su odrasli, patila su deca. Posebno deca jer se nastava odvijala onlajn, a oni su u nastavku  svoje  vreme provodili  uz telefone, tablete i kompjutere. Fizičkih aktivnosti je bilo premalo. Ali, evo ga letnji raspust i mogućnost da se izgubljeno nadoknadi. Neki će roditelji uspeti da svojoj deci omoguće letovanje, a neki neće i deca će ostati u našem gradu. Tu sada nastupa društvena zajednica, odnosno naš grad Vranje. 
Raspitali smo se šta grad nudi deci kako bi što lepše i smislenije organizovali svoje dane i saznali da grad nudi jedno veliko NIŠTA! 
Na naše pitanje gospođi Maji Jović, koja je rukovodilac za društvene delatnosti grada, da li postoje besplatni sportski i kulturni programi za osnovce i srednjoškolce, odgovorila da nema ni jednoga. Prilično nezainteresovano nas je uputila na školu animiranog filma koja nije ni besplatna, a ni ne nudi tokom leta nikakve radionice. Krenuli smo dalje do Hale sportova i dobili sličan odgovor: škola plivanja se plaća, besplatnih sportskih programa nema. Da li je ovo moguće?! 
Fudbalski savez Srbije je pre nekoliko godina donirao mini pič terene kako bi popularizovao fudbal među decom i omladinom, ali samo u Vranju se taj teren naplaćuje!
Podsetimo se i sledećeg. Sportska hala sa bazenom se finansira iz budžeta grada Vranja što znači da svi mi odvajamo za njihove plate, ali naša deca ne mogu da koriste ono što smo mi već platili. Pa čija mogu?  
Šta onda znači onaj slogan ,,za našu decu“? Čini mi se da ovo izgovara samo mali broj ljudi na vlasti i da on znači za njihovu, a ne i za našu decu. 
Upamtite ovo kada budete sledeći put izlazili na izbore i kada vas budu ubeđivali da su zlatna doba, leteći automobili i ekonomski tigrovi već tu, samo ih VI ne vidite, a to što vidite da su svi funkcioneri partije i bratije teži za po koji milion evra, da žderu i piju na vaš račun, to je samo priviđene, a za vaš loš život je kriva prethodna vlast, a i ,,Đilasa pomeni ako hoćeš“. 
I na kraju pitanje za gradonačelnika: Da li je istina da vi, gradonačelniče, bez ikakve nadoknade koristite teniski teren zajedno sa svojim bratom od strica u večernjim satima koji je opremljen parama iz budžeta grada Vranja? 
Da li je istina da su oba vaša deteta upisana besplatno u školu tenisa iako besplatnih sportskih programa za decu nema? 
I na samom kraju pitanje i za nas: Ako je grad Vranje našoj deci obezbedio NIŠTA, kako da se mi postavimo prema rukovodstvu tog grada? 
Hoćemo li i dalje skrštenih ruku gledati do sada neviđenu otimačinu državnih para i poseda? Hoćemo li i dalje gledati žderače volovskog mesa, alkoholisane likove, nepismene i nekulturne spodobe?
Hoćemo li i na sledećim izborima zaokružiti broj pod sloganom ,,za našu decu“?

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...

Fabrika Hanibal proširuje tim saradnika