0.1 C
Vranje
ponedeljak, 25 oktobra, 2021
NaslovnaVestiPolitikaNS: Tražimo uvođenje vanredne situacije

NS: Tražimo uvođenje vanredne situacije

Opštinski odbor Narodne Stranke u Trgovistu oglasio se saopštenjem za javnost u kome apeluje na uvođenje vanredne situacije u ovoj opštini zbog kako kažu sve ozbiljnije epidemiološke situacije.

Saopštenje koje je potpisao predsednik opštinskog odbora NS Marko Krstićprenosimo u celini:

Zbog  sve ozbiljnije epidemiološke situacije na teritoriji opštine Trgovište zahtevamo hitnu reakciju lokalne vlasti, koja kao da ignoriše svakodnevne izveštaje Zavoda za javno zdravlje o broju obolelih u ovoj opštini. Javna je tajna da ne raste samo broj novoobolelih već i hospitalizovanih, što svedoči o težim kliničkim slikama i zbog toga tražimo uvođenje vanredne situacije.

Činjenica je da svakog dana imamo situaciju da broj testiranih i pozitivnih slučaja raste i da su redovi za preglede i testiranje ispred Doma Zdravlja u Trgovištu ogromni.

Zato tražimo od opštinske vlasti da ponovo aktivra CALL CENTAR, kako bi ljudi mogli da se jave i zakažu teatiranje, time bi se izbegle gužve i redovi u jedinoj zdravstvenoj ustanovi u Trgovištu.  

Nužno je povećati ljudstvo u  Domu Zdravlja kako bi medicinski radnici radili u kraćim smenama jer su pod punom opremom, a ujedno bi se izbegle gužve i smanjili.

Apelujemo na opštinsku vlast, da razmisle i o prekidanju nastave u školama i vrtićima, a ujedno i da uvedu oštrije kontrole nepoštovanja propisanih mera poštovanja distance u ugostiteljskim i trgovinskim objektima.

Građanima preporučujemo da prvenstveno ne prave gužve u prodavnicama, da poštuju mere i drže distancu, jer drugačije se ne možemo izboriti sa ovom pošasti koja je snašla sve. Na žalost i ova mala opština je letos platila ljudskim životima nemarnost i zbog toga je vreme da nezavisno od političkih opcija i opredeljenja budemo jedinstveni u ovoj borbi.

N akraju još jednom apelujemo na naše sugrađane da budu  odgovorni prema drugima ali i prema sebi. Ako ste pozitivni nije to sramota i greh i ne treba tako nešto da se krije i da se ponašate kao da se ništa ne dešava.  Jednostavno ne izlazite, samoizolujte se, jer samo tako možemo se izboriti sa COVID-19 virusom i sačuvati živote svih nas u suprotnom kao malo mesto bićemo odsečeni i izolovani od sveta. Ovo se odnosi na obične građane ali i na funkcionere naše lokalne samouprave.

I onako je u našoj opštini iz godine u godinu sve manje stanovništva, ne dozvolimo da pandemija još više pogorša situaciju.

Podsećamo da je sredinom septembra u ovoj opštini novoizabrana predsednica Miljana Zlatković ukinula vanrednu situaciju.

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...

Fabrika Hanibal proširuje tim saradnika