NaslovnaVestiPolitikaNS: Zatvorena pijaca nanosi štetu poljoprivrednim proizvođačima

NS: Zatvorena pijaca nanosi štetu poljoprivrednim proizvođačima

Gradski odbor Narodne stranke (NS) smatra da su gradska vlast i krizni štab odlukom da zatvore pijace ozbiljno naneli štetu poljoprivrednim proizvođačima, a da im pritom nisu obezedili adekvatan način plasmana njihovih proizvoda. Oni su se tim povodom obratili saopštenjem za javnost koje prenosimo u celini.

Zatvorit pijace a istovremeno ponuditi poljoprivrednicima nekakve virtualne onlajn pijace je potpuno neshvatljiva odluka ove vlasti imajući u vidu da su sve pijace na otvorenom prostoru, da je moguće uspostaviti propisan razmak između kupaca kao i kontrolu broja kupaca u svakom trenutku.

Potpuno je nelogična odluka vlasti da se dozvoli samo trgovina u zatvorenim prostorima, a tu pre svega mislimo na markete i piljarnice, ako znamo da postoji veća opasnost od širenja zaraze upravo u zatvorenim prostorima.

Sa druge strane, zatvaranjem pijaca direktno se udara na egzistenciju domaćih poljoprivrednih proizvođača i plasman njihovih  proizvoda. Zatvaranje pijaca gospodo iz vlasti nije rešenje. Naprotiv, zatvaranje pijaca je produbljivanje problema i uništavanje domaće poljoprivrede, osim ako vama to nije i primarni cilj, vodći se lobijem uvoznika. Ako je u pitanju upravo to onda ovo zatvaranje ima efekta. U svakom drugom slučaju, ova odluka je van svake pameti jer preti da u potpunosti devastira domaću poljoprivredu, a imajući u vidu da su podsticaji grada u poljoprivrednu proizvodnju mizerni.

Stoga Gradski odbor Narodne stranke Vranje apeluje na rukovodstvo grada i krizni štab da ovakvu suludu i nelogičnu odluku ukine te da poljoprivrednicima omogući egzistiranje kroz proizvodnju i adekvatan plasman njihovih proizvoda na tržište, naravno uz primenu svih propisanih mera zaštite.

Buy Me A Coffee

Popularno

Na Urgentnom skoro duplo više pregleda nego inače

Na Urgentnom odeljenju vranjske bolnice minulog vikenda obavljeno je čak 220 pregleda, što je skoro duplo više od prosečnog broja pacijenata koji zatraže pomoć. Lekari...