13.1 C
Vranje
sreda, 25 maja, 2022
NaslovnaVestiPolitikaPokret slobodnih građana podržava protest u Vranju

Pokret slobodnih građana podržava protest u Vranju

Pokret slobodnih građana saopštio je danas da podržava građanske proteste u Vranju najavlјene za 25. januar i pozvao  sve članove i simpatizere da im se pridruže.

U ovom pokretu smatraju  da  „nakon uzurpacije i zloupotrebe svih institucija u Srbiji od strane Srpske napredne stranke, ulica postaje jedino mesto gde se može čuti glas onih koji ne pristaju na diktaturu“.

Samo opštom političkom mobilizacijom građana mogu se stvoriti uslovi za artikulaciju jasne alternative trenutnoj vlasti, najgoroj u istoriji Vranja. Ujedinjeni možemo odbaciti lažnu, paralelnu stvarnost, prazna obećanja i imitacije pristojnog života, koje nam svakodnevno potura vladajuća, korumpirana  i nadmena elita i izboriti se za normalno društvo u kome je život vredan živlјenja i u kome mladi ne moraju da napuštaju svoj grad i svoju zemlјu – stoji u saopštenju Pokreta.

Oni na kraju navode da nema kompromisa sa bahatom vlašću.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...