-3 C
Vranje
nedelja, 23 januara, 2022
NaslovnaVestiPolitikaSSP: Učenicima potrebna podrška lokalne samouprave

SSP: Učenicima potrebna podrška lokalne samouprave

Stranka slobode i pravde (SSP) oglasila se saopštenjem za javnost povodom početka školske godine, konkretnije povodom izjave gradonačelnika Vranja dr Slobodana Milenkovića.

Saopštenje prenosimo u celini:

U svom obraćanju povodom početka nove školske godine napomenuli ste da je učenicima potrebna podrška roditelja , učitelja i nastavnika, ali niste pomenuli podršku lokalne samouprave. Gotovo smo sigurni da lokalnu samoupravu niste zaboravili, ispustili, već ste svesno i namerno prećutali,jer ona na čelu sa vama ne misli na učenike. U govoru ste spomenuli socijalizaciju učenika, što je pohvalno, ali, ne napomenuste šta ste vi uradili da podstaknete socijalizaciju učenika za vreme njihovog letnjeg raspusta. Da li ste za te učenike obezbedili neki kulturni sadržaj, da li uložiste neki dinar naših para u pospešivanje i poboljšanje sportakih aktivnosti za vreme raspusta, da li uložiste neki dinar naših para da im poboljšate društveni život, na primer, da li uključiste bar fontane u gradu da imaju gde da se okupe ili nađu „svrtku“ kako Vranjanci kažu? Ne,ništa od toga niste uradili. ajavili ste početak obnove škola za početak sledeće godine, ali niste precizirali da mislite na početak budzetske ili nove školske godine. Ne brinite, na koju god da ste mislili, gradjani odavno već vaša obećanja ne doživljavaju kao istinu. Pored praznih obećanja tu su naravno bila i opravdanja. Opravdanje za neaktivnosti u obrazovanju ste našli u stabilizaciji budzeta, od prethodne vlasti. Da vas podsetimo, ovo je vama drugi mandat, tako da ste budzet i dugovenasledili od sebe samih.odnosno od vas iz prvog mandata. Priča o stabilizaciji budzeta koju vrtite od kada ste došli na vlast, je ploča koja je izgrebana i polomljena u prvoj godini vaše vlasti, nakon toga je trebalo da ulažete u učionice, školski inventar, toalete, izgradnju novih objekata, u obrazovne kadrove,u obrazovanje đaka, u decu grada Vranja, u školskim i van školskim aktivnostima. Nažalost, nesvesno ste otkrili da ste vi glavni destabilizator gradskih finansija, konačno ste priznali ono što u našim saopštenjima tvrdimo. Svim đacima čestitamo početak školske godine uz obećanje da ćemo im uskoro obezbediti dostojne uslove za obrazovanje uz besplatan obrok u školi i besplatne udzbenike kao i izgradnju institucija koje će im obezbediti ljudsko dostojanstvo.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović

IN MEMORIAM: Branimir Bane Nedeljković