NaslovnaVestiPolitikaSSP : Umesto pitanja odgovori

SSP : Umesto pitanja odgovori

Sektor za sport Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Vranje ogorčen na dešavanja u vranjskom sportu  obiratio se saopštenjem za javnost u kome ovoga ne postavlja pitanja već daje svojevrsne odgovore.
Saopštenje prenosimo u celini:
Ovog puta nećemo postavljati pitanja već će građanima Vranja pokušati da predstavi sliku vranjskog sporta kome je sadašnja vlast odavno iskopala raku i sahranila ga. Napuštanje utakmice u Sremskoj Mitrovici i samim tim ispadanje  fudbalskog kluba „Dinamo“ iz lige je samo  vrh ledenog brega kome su kumovali naprednjački funkcioneri,počev od većnika za sport pa do samog gradonačelnika Grada Vranja.
U istoriji vranjskog sporta nije zabeleženo da je u jednoj sezoni iz liga  ispalo čak četiri vranjska kluba. Na staklenim nogama se još drži Odbojkaški klub  „Vranje“ koji će zadržati status u četvrtoj ligi,iako je osvojio poslednje mesto,osmo,jer liga nema dovoljan broj klubova. Fudbal u Vranju ne pamti gore dane,za dve sezone FK  „Dinamo“ je pao iz Super lige u Srpsku ligu,dakle,dva ranga niže. RK“Vranje 1957“,drugi brend grada u sportu,živi svoje najgore dane.Bez igrača,bez rezultata,za tri sezone je od Super lige dospeo u donji deo tabele drugog ranga takmičenja i gubi utakmice od ekipe koje nikoga nisu pobedile,sem njih. Drugi muški rukometni klub  „Mladost“, kao i Ženski rukometni klub ,,Vranje“ igraju u trećoj ligi iz koje se retko ispada i čiji su rezultati za zaborav. Ženski odbojkaški klub „Vranje“ je desetak godina bio stalni član Prve lige Srbije,ali je ispao iz tog ranga zahvaljujući animozitetu od strane gradonačelnika i većnika za sport jer u rukovodstvu tog kluba   nisu uspeli postaviti svoje ljude. Godinama se novac određen za sport daje klubovima koji igraju u niže rangove i na taj način se favorizuju klubovi koji po kvalitetu daleko zaostaju iza ozbiljnih sportskih klubova po kojima je grad Vranje bio poznat.Neuspeh stonoteniskog kluba  „Top Spin“ ogleda se u 20 poraza i niti jedne pobede što ga je koštalo ispadanja iz Prve lige. Pojavi se po koja pobeda nekih klubova koji igraju u Drugoj ligi ali ako pogledamo budzet koji imaju i kako ga troše očekivali bi da su  njihovi rezultati mnogo bolji. Lazni hvalospevi koji se plasiraju o mlađoj selekciji kluba  „Panteri“ pali su u vodu jer je pionirska selekcija na polufinalnom turniru KSS u Vranju izgubila sve utakmice. I na kraju da pohvalimo KMF „Vranje“,u Prvoj ligi malog fudbala,ali su oni jedini klub koga vode bivši sportisti i ljudi od struke.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dušan Popović  (1928 – 2021)

Dugogodišnji radnik Biblioteke „Bora Stanković“, knjižničar i upravnik, Dušan Popović,  preminuo je  juče u Vranju, posle kraće bolesti u svojoj 93. godini. Kao bibliotečki radnik...

Snimao kuću bivšeg policijskog inspektora

IN MEMORIAM: Dragan Stojanović