19.9 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaVestiPolitikaStranka slobode i pravde: Zašto je kultura u Vranju toliko skupa?

Stranka slobode i pravde: Zašto je kultura u Vranju toliko skupa?

Saopštenje Stranke slobode i pravde Vranje odnosi se na kulturu, konkretno rad pozorišta „Bora Stanković“. pozivajući se na podatke iz izveštaju iz ove stranke postavljaju pitanje gradonačelniku Vranja „Zašto je kultura u Vranju toliko skupa?“
Saopštenje prenosimo u celini:
Vranje je poznato po svom kulturnom i istorijskom nasleđu. Ponosni smo na naše stvaraoce iz Vranja, posebno na književnika Boru Stankovića, čije ime nosi vranjsko pozorište. Oko tog pozorišta, od kako je naprednjačka vlast u gradu,  prepliću  se mnogobrojne nedoumice, počev od cene same rekonstrukcije koja je iznosila gotovo 3 miliona evra, preko lažnih fasada po uzoru na Potemkinova sela i evo danas po famoznom finansijskom izveštaju o radu pozorišta, usvojenom na poslednjoj sednici Skupštine Grada Vranja.
Pozorište je u prethodnoj godini radilo oko 5 meseci, rekli bi, doba korone,pa možemo na neki način opravdati taj nerad. Međutim, troškove koje je to isto pozorište napravilo za tih 5 meseci su veliki kao da je pozorište  radilo 365 dana u godini i to po 24 h dnevno. Za 5 meseci održane su 3 premijere i 14 igrajuće predstave , odgledalo ih je oko 8000 gledalaca.
Iz budzeta Grada Vranja, pozorištu je dato oko 343 000 evra, pozorište je prihodovalo od prodatih karata oko 22 250 evra. Ukapan rashod tog istog pozorišta iznosi oko 468 000 evra, znači da je pozorište poslovalo sa gubitkom od 99 000 evra. Postavljamo pitanje gradonačelniku, zašto je kultura u Vranju tako skupa ?
U finansijskom izveštaju stoje tri astronomske cifre koje zdravi razum ne može objasniti:
1. Specijalizovane usluge kulture oko 54 000 evra ?
2.Korišćenje robe i usluga oko 83 000 evra ?
3. Oprema oko 97 000 evra?
Ukupan trošak iznosi oko 244 000 evra ?
Ovo je novac poreskih obveznika, ovo je novac građana Vranja i svi mi moramo znati gde odlazi i na šta se troše NAŠE pare!!!
Rashod za piće, reprezentaciju i ugostiteljske usluge iznosi oko 4 500 evra.
Bitno je da nam glumci nisu bili gladni, jer se dobro pojelo i popilo, pitanje je samo, ko su ti glumci koji su potrošili ovaj novac?
Opet ponavljamo pitanje gradonačelniku : “ Zašto je kultura u Vranju tako skupa ?“
Stranka slobode i pravde Vranje, po ko zna koji put,daje obećanje građanima Vranja da će se sve prljave i mutne radnje ove naprednjačke vlasti jednog dana rasvetliti i  odgovorni za njih će odgovarat pred sudom a bespravno stečena bogatstva svakog od njih će se oduzeti.
Sumnjamo da napradnjaci toliko vole kulturu, pa da  zbog toga na nju troše toliki novac. Pitanje postavljama i građanima Vranja, da li je možda kluturna ustanova pozorište Bora Stanković,zloupotrebljena u političke ili neke druge svrhe?

Buy Me A Coffee

Popularno

MURAL KOJI JE PODELIO VRANJE: Ne sudi već čovek budi

Čini mi se godinama već slušam ideju veterana da Vranje dobije mural posvećen ruskom dobrovoljcu Albertu Andijevu. Čula sam sledeće komentare “Muka mi je...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači