11 C
Vranje
nedelja, 17 oktobra, 2021
NaslovnaVestiPolitikaZAVETNICI: Vranje ostaje bez Geoksa, radnici treba da prođu kroz ovo bez...

ZAVETNICI: Vranje ostaje bez Geoksa, radnici treba da prođu kroz ovo bez posledica!

Okružni odbor srpske stranke „Zavetnici“ obratio se javnosti saopštenjem komentarišući odlazak fabrike Geox iz Vranja i zatražio da se hitno preuzmu mere koje bi predupretila „eksplozija socijalne bombe u gradu“.

Saopštenje prenosimo u celini:

 

Već duuže pratimo vesti o najavi da će fabrika Geoks napustiti Vranje i ostaviti na ulici 1.200 radnika, ugroziti egzistenciju njihovih porodica i dovesti do socijalnih nemira u gradu, a sada je to već izvesno! Dakle, Geoks je čašćen sa nepovratnih 15 miliona eura naših para,šepurio se pet godina sa našim parama i sada odlučio da strugne bez ikakvih posledica. Dugo i pompezno najavlјivana poseta predsednice Vlade Srbije, navodno zbog rešavanja problema sa Geoksom, završila se izjavom da ako ovi odu doći će drugi investitor, a radnici ne treba da brinu! Posle ovakvog, ničim utemelјenog obećanja, svi treba da budemo veoma zabrinuti, jer potvrđuje svu nebrigu za Vranje i njene građane! Podsećamo da ni jedan i slovima ni jedan investitor od 2016-te nije došao u Vranje, a sada će da pohrle jer je to obećala predsednica Vlade!

Postavili bi nekoliko pitanja:

1 – Ko su ti investitori i iz koje grane privrede?

2 – Koliko će da nas košta njihov dolazak?

3 – Šta će biti sa obavezama Geoksa prema radnicima i kooperantima?

4 – Hoće li neko iz vrha vlasti doći na svečano zatvaranje Geoksa i radnicima reći koje će mere biti preduzete na njihovom zbrinjavanju, kojim tempom i ko će biti zadužen za realizaciju?

5 – Šta će lokalna vlast u Vranju preduzeti na predupređivanju eksplozije opasne socijalne bombe usled gubitka posla 1.200 Vranjanaca i posredno isto toliko porodica?

Na sva ova pitanja mora se odgovoriti hitno, napraviti plan rada i dinamika njegove realizacije iza čega mora da stane pre svega država Srbija uz asistenciju lokalne samouprave!

Sutra će već biti kasno, ako već nije!

Zato dajemo punu podršku opravdanim zahtevima radnika Geoksa shvatajući da nisu svojom krivicom, već tuđom naivnošću dovedeni u vrlo tešku situaciju. ovo je još jedna potvrda da Srbija treba da se okrene sebi, domaćim privrednicima, davanju subvencija građanima Srbije za pokretanje proizvodnje, jer oni neće nigde pobeći! Ovo je valјda poslednja opomena uz nadu da ovo bežanje „stranog investitora” neće imati domino efekat i podstaći i ostale u bežaniju! Vranje i Srbija iz ovoga moraju izaći, pre svega bez posledica po nedužne radnike, i iz ove prevare izvući pouku za ubuduće!

Saopštenje za javnost potpisao je predsednik okružnog odbora Srpske stranke Zavetnici – Dragan Nikolić Nika

Buy Me A Coffee

Popularno

Provera antitela uz uput od izabranog lekara

Svi zainteresovani građani od danas 13. oktobra mogu besplatno proveriti nivo antitela, bez obzira da li su bili zaraženi ili ne virusom Covidom 19. Testiranje...

Izdaje se lokal u Vranju

Od 1. novembra građanima još po 30 evra pomoći