24.9 C
Vranje
nedelja, 2 oktobra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoRođendan kompanije Yumco u znaku prozvodnje za vojsku

Rođendan kompanije Yumco u znaku prozvodnje za vojsku

Na svečanosti u kompaniji Yumco koja danas proslavlja 58 godina postojanja, stavljen je akcenat na proizvodnju za potrebe Vojske Srbije. Ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je obišao proizvodne pogone istakao je važnost postojanja fabrika kakva je Yumco.

Vulin je rekao da je od 1. jula 2017. godine do danas Ministarstvo odbrane od te fabrike naručilo opremu u vrednosti od preko milijardu dinara.

To govori koliko smo posvećeni tome što Yumko radi ali i koliko smo zadovoljni kvalitetom onoga što proizvodi. Posebno raduje to što kompanija stalno usvaja nove tehnologije, i otvara nove proizvodne pogone i stalno omogućava da dobijemo još kvalitetnije uniforme i još kvalitetniju balistiku –  rekao je Vulin.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da „Jumko“ ima veliki značaj za lokalnu samoupravu.

Generalni direktor Yumca  Branislav Trajković, rekao je da trenutno u fabrici radi 1600 radnika, te da su njihova primanja oko 250 evra.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

Miholjski susreti sela u Katunu