13.1 C
Vranje
sreda, 25 maja, 2022
NaslovnaCMTDOBAT sponzor novinarske nagrade "Slađana Veljković"

BAT sponzor novinarske nagrade „Slađana Veljković“

British American Tobacco iz Vranja, sponzor je nagrade „Slađana Veljković  koju je ustanovio Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, Nagrada će se dodeljivati  svake godine na dan njene smrti  8.jula.

Organizacioni odbor doneo odluku o dodeli tri ravnopravna priznanja u vidu plakete i novčanog iznosa od po 200 evra.

Novinari i redakcije mogu poslati svoje predloge za tri kategorije gde će se birati najbolja medijska ostvarenja:

–              Nagrada za najbolju reportažu

–              Nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima

–              Nagrada za novinarski poduhvat

Prerano preminula novinarka Slađana Veljković, svojim reportažama objavljenim u dnevnom listu Večernje novosti , gde je do svoje smrti radila kao dopisnik iz Pčinjskog okruga , ostavila je neizbrisiv trag naročito u živopisnim reportažama i ljudskim pričama.

Nagrada za najbolji uređivački rad dodeljuje se kao omaž njenom uređivačkom radu u nedeljniku „Vranjske“

Slađana Veljković je živela za junake svojih priča, svojim pisanjem pokretala je sve institucije kako bi pomogla onima kojima je pomoć potrebna, zbog toga dodeljujemo nagradu novinarima koji su uspeli da svojim izveštavanjem pomere granice novinarstva.

Na konkursu mogu učestvovati novinari iz svih sfera novinarstva (televizija, štampani i online mediji) sa teritorije Srbije i iz redakcija iz regiona  koje izveštavaju na srpskom jeziku.

Radove kojima se konkuriše treba poslati na email adresu : [email protected] najkasnije do 15.juna 2019. godine. U obzir dolaze svi sadržaji objavljeni od 8. jula 2018. godine do 15. juna 2019. Godine.

Svoju novinarsku karijeru Veljkovićeva je započela u novinama Vranjskim, gde je bila i dugogodišnja urednica. Poslednje tri godine radila je u Večernjim novostima, gde je u prepoznatljivom stilu izveštavala o svim događajima sa juga Srbije. Preminula je 2011. godine u 41.godini života .

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...