21 C
Vranje
četvrtak, 19 maja, 2022
NaslovnaMigracije200 ofarbanih jaja u zajedničkoj akciji migranata i korisnika Centra za pružanje...

200 ofarbanih jaja u zajedničkoj akciji migranata i korisnika Centra za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite

Migranti, izbeglice i tražioci azila iz Prihvatnog centra za migrante podelili su radost farbanja uskršnjih jaja sa korisnicima usluga Centra za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite.

Na zajedničkom zadatku tri majke i devet deteta svojim veštinama ukrasili su uskršnja jaja uz svesrdnu pomoć korisnika Prihvatilišta za stara i napuštena lica i Dnevnog biravka „Maštolend“.

Plod ove akcije koju su zajedno organizovale organizacije IOM, Komesarijat za izbeglice i migracije RS, Indigo , a na inicijativu UNHCR -a su 200 0farbanih jaja koja će korisnicima Centra ulepšati predstojeće praznike. Nisu izostali ni pokloni kojima je UNHCR darovao korisnike.

Ivana Tasić direktorka Centra kaže da kulturološke razlike ne postoje kada ljudi poštuju praznike i običaje i donose zajedničko zadovoljstvo što se videlo na primeru današnje akcije, koja se odigrala uz maksimalno poštovanje mera prevencije na otvorenom prostoru.

Buy Me A Coffee

Popularno

Novinar VOM – a Bratislav Čukić osvojio prvu nagradu na...

Bratislav Čukić novinar - saradnik našeg portala osvojio je po odluci žirija prvu nagradu na novinarskom konkursu „Za bolji svet“ koji je pokrenula kompanija...