14.9 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiDruštvoALEKSANDAR VUČIĆ: U Srbiji može da ostane svako ko želi da živi...

ALEKSANDAR VUČIĆ: U Srbiji može da ostane svako ko želi da živi i radi

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić praćen ministrima Darijom Kisić, Zlatiborom Lončarom i Vanjom Udovičićem u društvu ambasadora Ukrajine u Srbiji, Volodimira Tolkača obišao je danas Centar za azil u Vranju, gde trenutno borave izbeglice iz Ukrajine.

Predsednik Vučić poželeo je izbeglim ljudima i deci iz Ukrajine da što pre dočekaju mir i da se vrate svojim domovima.

U Srbiji može da ostane svako ko želi da živi i radi, a mi ćemo pružiti svaki vid podrške. Saosećamo sa vama i ističem da je veoma važno da vaša deca imaju normalno detinjstvo i da svi ljudi imaju pravo na pristojan život. Nadam se da ste u Srbiji osetili ljubaznost dobrih domaćina i da možete da vidite da razumemo vašu situaciju, jer i mi smo kao narod mnogo puta prolazili kroz izbeglištva, teške muke i patnju. Obezbedili smo dodatnu vrstu pomoći i uvek smo otvoreni za svaki vaš zahev – rekao je Vučić i obećao svaku vrstu pomoći.

Ambasador Ukrajine u Srbiji, Volodimir Tolkač zahvalio se na gostoprimstvu i pomoći i podršci koju država Srbija pruža izbeglim ljudima iz Ukrajine.

Nakon podele poklona predsednik je sa saradnicima obišao sportski teren, koji se nalazi iza zgrade Centra za azil, na kojem su postavljeni novi sportski rekviziti namenjeni deci iz Ukrajine. Tom prilikom, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković istakao je da će grad Vranje za rekonstrukciju ovog sportskog terena i izgradnju dečijeg igrališta iz budžeta izdvojiti 4 miliona dinara.

 

Zanimljivo je da se predsedniku obratila jedna žena koja je objasnila da je pedijatar, a onda se predsednik Aleksandar Vučić konsultovao sa ministrom Zlatiborom Lončarom i sasvim je izvesno da da će žena početi da radi u Vranju.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču