2.9 C
Vranje
subota, 3 decembra, 2022
NaslovnaMigracijeIzložba Milice Anđelković - Jovanović u Beogradu

Izložba Milice Anđelković – Jovanović u Beogradu

U ponedeljak 8.oktobra ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu biće postavljena izložba fotografija „Ostavljena sećanja“, Milice Anđelković Jovanović iz Vranja.

Izložba će biti otvorena u podne u Čika Ljubinoj ulici, a postavku fotografija nastalih u periodu izbegličke krize pratiće i multimedijalni program koji je svojevrsna retrospektiva izazova sa kojima se Srbija suočila u vreme najvećeg talasa izbegličke krize u periodu 2015. godine, a fotografije su nastale u Preševu.

Na izložbi je prikazano 20 fotografija, izgubljenih i zaboravljenih igračaka migrantske dece koja su se našla u Srbiji. Prva izložba fotografija održana je u Vranju, kasnije u Subotici,  Somboru i Pirotu.

Zanimljivo je da zbog poslovnih obaveza ne samo u Srbiji već u Bosni, sama autorka do sada nije prisustvovala ni jednoj izložbi. U ponedeljak će i sama biti u prililici da pogleda izložbu, ali i da porazgovara sa posetiocima o tome kako je nastao najveći broj fotografija.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana