14.3 C
Vranje
subota, 24 septembra, 2022
NaslovnaMoj ljubimacMarko Spirić pomaže sovama da polete

Marko Spirić pomaže sovama da polete

Da ljubav prema životinjama nema granice pokazuje priča zaštitara Marka Spirića iz Vranja, koji je do sada zbrinuo i udomio preko 300 pasa i mačaka, a sada pomaže i malim sovama da lakše polete.

Znam da je neobično, ali sova je živo biće kojoj treba pomoć. Dao sam joj u kapima vitamin c, kuvano žumance, crviće i malo vode. Spasio sam je sigurne smrti. Kad malo ojača vraćam je u prirodno stanište, kao što sam uradio i sa prvom.

Nije prvi put da se pored brojnih mačaka i pasa u njegovom porodičnom domu nađe i neka ptica, gavran ili lasta, ali sovama je potrebna posebna nega.

Ne podnose buku i stres prvo. Hrane se pilećim mlevenim mesom, koje se umeša sa perjem , jedu i džigerice, vodu konzumiraju samo na špric, dodajem i ad kapi – nabraja Spirić.

O problemima u gradu, kada je u pitanju zaštitarstvo ne želi da govori. Kaže da je to priča kojoj se kraj ne nazire, ali dodaje da on uprkos svemu ne može da odbije pomoć životinjama i da mu se često čini da sam bije ovu bitku i zahvaljuje humanim ljudima koji  mu pomažu svojim donacijama.

On kaže da odgovara na sve pozive, ali  da je nužno razviti svest kod ljudi kada nađu povređenu ili izgubljenu životinju da je zbrinu kod sebe, jer je nemoguće da on kao jedinka koja nema prihvatilište ili udruženje reši sve probleme sa životinjama u gradu.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...

Mladić iz Vranja uboden nožem u lokalnom kafiću

U sredu Dan žalosti u Vladičinom Hanu