Naslovna Moj ljubimac Marko Spirić pomaže sovama da polete

Marko Spirić pomaže sovama da polete

Da ljubav prema životinjama nema granice pokazuje priča zaštitara Marka Spirića iz Vranja, koji je do sada zbrinuo i udomio preko 300 pasa i mačaka, a sada pomaže i malim sovama da lakše polete.

Znam da je neobično, ali sova je živo biće kojoj treba pomoć. Dao sam joj u kapima vitamin c, kuvano žumance, crviće i malo vode. Spasio sam je sigurne smrti. Kad malo ojača vraćam je u prirodno stanište, kao što sam uradio i sa prvom.

Nije prvi put da se pored brojnih mačaka i pasa u njegovom porodičnom domu nađe i neka ptica, gavran ili lasta, ali sovama je potrebna posebna nega.

Ne podnose buku i stres prvo. Hrane se pilećim mlevenim mesom, koje se umeša sa perjem , jedu i džigerice, vodu konzumiraju samo na špric, dodajem i ad kapi – nabraja Spirić.

O problemima u gradu, kada je u pitanju zaštitarstvo ne želi da govori. Kaže da je to priča kojoj se kraj ne nazire, ali dodaje da on uprkos svemu ne može da odbije pomoć životinjama i da mu se često čini da sam bije ovu bitku i zahvaljuje humanim ljudima koji  mu pomažu svojim donacijama.

On kaže da odgovara na sve pozive, ali  da je nužno razviti svest kod ljudi kada nađu povređenu ili izgubljenu životinju da je zbrinu kod sebe, jer je nemoguće da on kao jedinka koja nema prihvatilište ili udruženje reši sve probleme sa životinjama u gradu.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

Bivša novinarka iz Vranja uhapšena u Španiji

OVO JE SARIN UBICA: Ako imate bilo kakvu informaciju javite policiji

Ubica Sare Asanović već bio u zatvoru zbog ubistva