8.3 C
Vranje
petak, 9 decembra, 2022
NaslovnaRelax kutakITAlibaba zaradila 56 milijardi dolara za jedan dan

Alibaba zaradila 56 milijardi dolara za jedan dan

Najveća Kineska kompanija za online trgovinu Alibaba, iza koje stoji milijarder Džek Ma, zaradila je 56 milijardi dolara, samo za jedan dan, za „Dan samaca“.

Prošle godine istog datuma Alibaba je zaradila „samo“ 36 milijardi dolara (242 milijarde juana), tako da ovogodišnja prodaja beleži rast od čak 42%.

Ove godine su online narudžbine bile moguće od 1. novembra pa sve do 12. iako je sam datum kada se „prazuje“ Dan samaca 10 novembra.

Ipak, rekordna zarada Ali Babe ostaje u senci zabrane Kineske Vlade za novu kompaniju ANT, iza koje takođe stoji Džek Ma. ANT je trebalo da u oktobru ponudi na berzi akcije vredne čak 71 milijardu dolara, ali je Kineska Vlada i Komisija za trgovanje akcijama sprečila da se to dogodi.

Da je ANT izašao na berzu, imao bi tržišnu vrednost od preko 400 milijardi dolara i postao bi najveća Kineska kompanija.

Ivan Trajković

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana