Naslovna Relax kutak IT Aplikacija koja vam plaća da je koristite

Aplikacija koja vam plaća da je koristite

Konkurencija između onlajn društvenih platformi (aplikacija) se zahuktava, uz vrtoglavi rast broja korisnika smartfona u svetu, naročito u zemljama u razvoju. Uz dobro poznate mreže i servise Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, stiže nam i novi konkurent,koji nudi nešto što drugi nemaju – plaćanje korisniku za korišćenje.

Aplikacija Zynn nudi upravo to – korisnici gledaju objave i video klipove, a za to dobijaju ‘kredite’ koje mogu zameniti za novac ili poklon kartice. Zynn je inače kopija izuzetno popularne aplikacije TikTok, u kojoj korisnici kače kratke video klipove, često uz popularne muzičke numere.

Zynn je za kratko vreme stekao ogromnu popularnost, a na nekim tržištima je i najpreuzimanija aplikacija. Iza aplikacije stoji statp-ap kompanija Kuaishou, koja ima izuzetno moćne investitore – samo je Kineski gigant Tencent uložio preko dve milijarde dolara. Najveća konkurencija Kuaishou je Byte Dance koji i stoji iza aplikacije TikTok.

Muzičke kompanije i izdavači rado ulaze u marketinške ugovore sa ovakvim aplikacijama, budući da skoro 73% svih tinejdžera i osoba do 35 godina poseduje smartfon.

Buy Me A Coffee
Ivan Trajković
Ivan Trajković
Novinar. Kolumnista. IT expert & edukator. Demokrata. PR & Public relations. Media consultant.

Popularno

Ana Ilić iz Vladičinog Hana dobitnica svetskog priznanja „crni biser“

Ana Ilić iz Vladičinog Hana diplomirani filozof, pesnikinja i kreativac koji pravi neverovatan spoj umetnosti i filozofije, koja nakon završenog fakulteta živi i radi...
Nebojša Stošić

IN MEMORIAM: Nebojša Stošić

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju