13.7 C
Vranje
petak, 7 oktobra, 2022
NaslovnaRelax kutakKanda Kodža i Nebojša u klubu Darkwood

Kanda Kodža i Nebojša u klubu Darkwood

Popularni beogradski alternative rock/dub muzički sastav Kanda Kodža i Nebojša nastupiće u okviru svoje slavljeničke mini turneje „10 godina 9-og života“ u Vranju, u klubu Darkwood, 17.novembra s početkom u 22:04.

Grupa Kanda, Kodža i Nebojša (KKN) je osnovana 1991. godine u Beogradu. Prvu postavu grupe činili su: Oliver Nektarijević (vokal), Vladislav Rac (bas-gitara), Rastko Lupulović (električna gitara) i Stevan Dimitrijević (bubanj).

Ime benda je nastalo kada su tadašnji članovi čitajući neke stare prevode romana Dostojevskog, uzeli arhaizme Kanda (valjda), kodža (mnogo), dok ime Nebojša pripadalo nekom detetu koje je živelo u istom bloku kao i Rastko Lupulović.

Novu postavu grupe 2003 godine, osim njega i Rajovića, čine: Nenad Pejović (gitara), Nikola Novaković (gitara) i Branislav Dragović (bas). Naziv grupe, međutim, ostaje nepromenjen.

Iza sebe imaju osam studijskih albuma:

Guarda Toma! 1996, Igračka plačka 1998, Become 2000, Prekidi stvarnosti 2005, Deveti život 2008, Manifest 2011, Volja za noć 2014, Uživo! 2017.

„Deveti život“ je njihov peti album izdat 15. oktobra 2008. godine u izdavačkoj kući PGP RTS.

Oliver Nektarijević je u intervjuu rekao da je on želeo da se album zove „Proviđenja,“ ali su ipak odlučili da se zove „Deveti život.“ Ovaj album izglasan je za najbolji album izdat u Srbiji 2008. godine, i u izboru kritičara i u izboru posetilaca internet-magazina „Popboks“.

Ulaznice će se prodavati u klubu Darkwood po ceni od 500 dinara.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Mladić iz Vranja oduzeo sebi život

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević